Megszűnik a Nemzeti Munkaügyi Hivatal is

2014. december 16. 10:43

Január elsejétől a Nemzetgazdasági Minisztérium és az Országos Tisztifőorvosi Hivatal veszi át a megszűnő Nemzeti Munkaügyi Hivatal jogköreit a kormány döntése szerint.

2014. december 16. 10:43

Döntött a kormány a munkaerő-piaci intézményrendszer átalakításáról, melynek részeként a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) feladatköreit 2015. január elsejétől részben a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), részben az Országos Tisztifőorvosi Hivatal veszi át - közölte a minisztérium kedden az MTI-vel.

 
A közlemény szerint a lépést elsősorban az indokolta, hogy a Munkaügyi Hivatal a korábbi struktúrában nem képezett hidat a munkáltatók és az álláskeresők között. 
 
A tájékoztatás szerint az intézményrendszer átalakítása növelni fogja a munkaerő-piaci folyamatok hatékonyságát, mely a munkanélküliség tartósan alacsony szinten tartását is nagyban segíti.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
RAMBO
2014. december 16. 13:03
Nagyon helyes, úgysincs munka.
Samott
2014. december 16. 11:22
Remelem a Fővárosi Munkaügyi és Munka- és Űrbiztonsági hivatalt nem erinti ez az intezkedes. Elviranak mar nem sok van hatra a nyugdijig...
yanoo
2014. december 16. 10:57
" A közlemény szerint a lépést elsősorban az indokolta, hogy a Munkaügyi Hivatal a korábbi struktúrában nem képezett hidat a munkáltatók és az álláskeresők között. " Jó reggelt! " A tájékoztatás szerint az intézményrendszer átalakítása növelni fogja a munkaerő-piaci folyamatok hatékonyságát," hajjaj, ez viszont ebben az országban nem sok jót jelent.Emlékezzünk csak mit mondott Orbán az arab befektetőknek.
Arma Gedeon
2014. december 16. 10:51
A NAV-ot is meg kell szüntetni, ezzel kihúzható a vádak méregfoga, miszerint ott korrupció van... :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!