Könnyítenének a menekültek helyzetén a Liberálisok

2015. január 27. 12:01

A menekültügyi törvény módosítását kezdeményezik a Liberálisok: egyebek mellett megszüntetnék a befogadottak munkavállalási korlátozását, hatvanról harminc napra csökkentenék a menekültügyi őrizetet, és meghosszabbítanák a menedékkérők jogorvoslati határidejét.

2015. január 27. 12:01

Több ponton kezdeményezi a menekültügyi törvény módosítását a Magyar Liberális Párt (MLP) – közölte Bősz Anett, a párt ügyvivője kedden Békéscsabán, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Menekültügyi Őrzött Befogadó Központja előtt tartott sajtótájékoztatón.

Kifejtette: az MLP megszüntetné a befogadottak munkavállalási korlátozását, hatvanról harminc napra csökkentenék a menekültügyi őrizetet, meghosszabbítanák a menedékkérők jogorvoslati határidejét. Lehetővé tennék az oltalmazottak számára is, hogy családegyesítési céllal tartózkodási eljárást indítsanak, továbbá kezdeményeznék, hogy ne legyen visszaküldhető az a menedékkérő, aki önhibáján kívül nem tudja igazolni származási országát.

Bősz Anett arra a kormánypárti javaslatra, miszerint akár néhány nap alatt elbírálhatóak lennének a menedékkérelmek, úgy reagált: félnek, hogy ezzel az intézkedéssel az elutasító határozatok száma emelkedik meg.

Az ügyvivő arról is beszélt, hogy Békéscsabán a menedékkérők ellátás helyett elzárást kapnak. Véleménye szerint a rendvédelmi szervek hatékonyságát kellene növelni az illegális határátlépők menekültügyi őrizetbe vétele helyett. 

Kitért arra is: a gazdasági menekült kifejezés „populistává vált”, pedig az Európai Uniónak szolidaritást kellene tanúsítania az elesettekkel szemben, azokkal szemben is, akik a koszovói éhhalál elől menekülve hagyják hátra otthonukat.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2015. január 27. 17:24
Sőt idetelepítenék egész Szomáliát egy szuszra. Na ezért kell őket a hatalom közelébe sem engedni.
sersem4
2015. január 27. 15:59
Majd ha szitava luggatjak a Fodort,vagy csak siman agyonutik egy szaros tornacipoert,akkor meg megy a sok sotet liberalis majom,en is fodorgabi vagyok tablaval a nyakaban tuntikezni. Ennyire futja a szellemi kapacitasukbol. Arviz idejen elkezdik lebontani a gatat,hogy konnyebben lefollyon a viz... Mekk Elek ezekhez kepest egy igazi zseni.
hátakkor
2015. január 27. 15:39
"Könnyítenének a menekültek helyzetén a Liberálisok" Mind a ketten?
1120
2015. január 27. 15:16
söpredék
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!