Népszava: Megállapodott a kormány és az RTL a reklámadóról

2015. január 29. 11:27

Öt százalékra szállítják le a reklámadót, cserébe az RTL Klub visszavesz a híradó kormánykritikus hangneméből. A Népszava szerint ebben állapodott meg Berlinben Lázár János és az RTL Group régiós alelnöke, Andreas Rudas szerdán.

2015. január 29. 11:27

Kedden már megerősítette az RTL azokat a sajtóértesüléseket, miszerint tárgyalnak a kormánnyal a reklámadó enyhítéséről. Oliver Fahlbusch akkor leszögezte: nem fognak változtatni a híradó hangnemén, és a reklámadó ügyének rendezése inkább Magyarország érdeke.

A Népszava viszont arról ír, hogy szerdán már meg is állapodott Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Andreas Rudas, az RTL Group régiós alelnöke. A lap szerint a paktum lényege, hogy öt százalékra csökkentik a reklámadót legkésőbb 2016 januárjától, amit novemberben a legmagasabb sávban 50 százalékosra emeltek. A csökkentésről szóló tervezet a Népszava szerint már meg is érkezett az RTL jogi osztályára. Az adócsökkentésért cserébe viszont az RTL Klub mérsékli majd az utóbbi időben meglehetősen kormánykritikus híradóját – teszi hozzá a lap. Az RTL nem csak a reklámadó csökkentését tudta elérni, hanem azt is, hogy a csatorna ne essen el a kábelcégektől járó, 6-8 milliárdos bevételt jelentő programdíjtól.

A Népszava szerint már az RTL magyar vezetői is értesültek a megállapodásról, és felvették a kapcsolatot a hírigazgatóval a „híradó puhításának lehetősége kapcsán”.

A lap azt írja, hogy mindkét félnek, de különösen a kormánynak érdekében állt, hogy még Merkel február 2-i érkezése előtt sikerüljön megállapodni az ügyben.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sróf
2015. február 11. 00:16
A b*dös k*va anny*kat! Abban reménykedtem, hogy ha más nem is történik, végre legalább ez az egy fos csatorna kivonul majd a pékbe. Már évek óta azzal küzdök, hogy olyan szolgáltatót találjak, ahol azokért a csatornákért fizetek csak, amikre tényleg szükségem van, de mindegyik rohadt szolgáltató kizárólag csomagokat árul és telerakja azokat minden hulladékkal. 21. század, digitális kábelTV-szolgáltatás, szabad verseny, választás lehetősége, versenypiac, gratulálok!
balbako_
2015. január 31. 14:13
Ha ez így van- de valószínűleg nincs - akkor maguk sötét faszok tapsikolhatnak, milyen gerinctelen, hányadék csapat alkotja a "független hírforrást" kik merészelnek korrupcióról ugatni. Ez nem az?
küllő
2015. január 31. 14:07
Ezt nevezik korrupciónak. Te nem reklámozod hogy korrupt tolvaj maffia kormányunk van--cserébe kevesebb adót kell fizetned !! TAPSOLJATOK FIDESZBIRKÁK !!! BÜSZKÉK LEHETTEK !!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!