A BKK feljelentette Vitézyt

2015. február 06. 15:25

Üzleti titok megsértésének megalapozott gyanúja miatt feljelentést tett a korábbi vezérigazgató Vitézy Dávid ellen a Budapesti Közlekedési Központ.

2015. február 06. 15:25

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) üzleti titok megsértésének megalapozott gyanúja miatt, az igazgatóság döntése alapján, feljelentette a VI. és VII. Kerületi Ügyészségen a közlekedési társaság korábbi vezérigazgatóját, Vitézy Dávidot.

A Dabóczi Kálmán vezérigazgató által aláírt pénteki, MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a BKK a rendelkezésére álló hivatalos dokumentumok alapján megállapította, hogy Vitézy Dávid munkaviszonyának megszűnésekor nem tett eleget a társaság adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzatában foglalt kötelezettségének. Hozzátették: valószínűsíthető, hogy a volt vezérigazgató jogosulatlanul birtokol adatvagyont, amely megvalósíthatja az üzleti titoksértés bűntettét, alkalmas lehet vagyoni hátrány okozására, jogtalan előnyszerzésre.

Vitézy Dávid a Budapesti Közlekedési Központ megalapításától, 2010 októberétől 2014. december 31-ig töltötte be a vezérigazgatói posztot, menesztéséről a Fővárosi Közgyűlés december 3-án döntött.

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
heep
2015. február 07. 10:13
Tényleg szétesőben a Fidesz birodalom? Az elmúlt pár hónapban csak ennek a jeleit látni (már persze amit mi kívülállók látunk). Azt biztos, hogy több gennyláda épült a Fideszre mint a 98-2002 közötti időszakban és amit az önkormányzati választások óta csinálnak az érthetetlen.
je suis geci
2015. február 06. 20:26
Dávid egy geci.
Pofa Benő
2015. február 06. 15:59
Zavar a NER-ben. Kiszivárog egy kötcsei(régi nevén öszödi) beszéd?
Szúnyog
2015. február 06. 15:56
Hajrá Dabóczi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!