Csütörtökön nyit Európa Ifjúsági Fővárosának budapesti központja

2015. február 18. 12:30

Idén Kolozsvár mondhatja magáénak az Európa Ifjúsági Fővárosa címet. A program részeként csütörtökön nyitják meg a Kolozsvár Ifjúsági Főváros – Budapest Központot, melynek feladata az lesz, hogy a kulturális eseménysorozatba a magyar fővárost is bevonja, illetve erősítse a két város kapcsolatát.

2015. február 18. 12:30

Kolozsvár viseli 2015-ben Európa Ifjúsági Fővárosa címet. A Mathias Corvinus Collegium és a Kolozsvár 2015 Egyesület által működtetett Kolozsvár Ifjúsági Főváros – Budapest Központ azon célkitűzéseket segíti elő, hogy Kolozsvár és a környező országok nagyvárosai közötti formális és informális kapcsolatok megerősödjenek.

E törekvés keretében a Mathias Corvinus Collegium az Ifjúsági Főváros kulturális és tudományos eseményei közül több tucatot a budapesti közönség számára is elérhetővé kíván tenni, elősegítve ezáltal Kolozsvár és Erdély modern, európai arcának megismerését, illetve a budapest–kolozsvári kapcsolatok ápolását.

A megnyitó időpontja február 19. 19 óra, helyszíne pedig a Mathias Corvinus Collegium lesz. Köszöntőt mond többek között Martonyi János, volt külügyminiszter, Prőhle Gergely az Emberi Erőforrások Minisztériumának Nemzetközi és Európai Uniós Ügyekért felelős helyettes államtitkára, valamint Tombor András, az MCC alapítója is.

A megnyitó részeként bemutatják a Bánffy Miklós művészi pályaképe című kötetet, majd azt követően kerekasztal-beszélgetést tartanak, melynek témája Kolozsvár és Erdély szerepe a magyar gondolkodásban. A beszélgetés résztvevői Horváth Anna, Kolozsvár alpolgármestere, Magdó János, volt kolozsvári főkonzul, Martonyi János, volt külügyminiszter és Tamás Gáspár Miklós filozófus lesznek, moderál: Prőhle Gergely.

Az esemény Facebook-oldala itt érhető el.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alex.leopardi
2015. február 18. 13:16
bizt. összefestenek mindent
Ultima Ratio
2015. február 18. 13:14
Minek? Ez a szarevő nép a nagy gazdag Oroszországhoz akar tartozni, úgy látszik. Büdös nekik a szabadság és a kultúra, kell nekik a vodka és a nyomor.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!