Igen, igen, igen, igen, igen. Nem, nem, nem, nem, nem

2015. február 12. 18:36

Csakis az igen jelent igent, szól a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene Facebook-csoport szlogenje. Videókban mutatják be, milyen az elutasítás és a beleegyezés.

2015. február 12. 18:36

„Kezdjük az alapoknál: Igen. Nem. Egyszerű, egyértelmű szavak ezek, amiket sokszor mégis viszonylagosként értelmeznek, vagy egész egyszerűen figyelmen kívül hagynak. A következő két videónk arra az alapvetésre utal, hogy legalább annyira fontos meghallani, elfogadni és tiszteletben tartani az elutasítást, mint felismerni az igazi beleegyezést. Hogy a kettő között tudjunk különbséget tenni” — erről szól a rendőrség nagy botrányt és felzúdulást kiváltott nemi erőszakról szóló klipjei után megalapított Nem tehetsz róla, tehetsz ellene Facebook-csoport friss videója.

Csakis az igen jelent igent, hangzik a mottójuk.

Ez a Facebook-csoport nemrég a nemet mondásról is készített oktatóvideót, ott több ismert személyiség mellett aktivisták is belemondták a kamerába az elutasítást kifejező szót. „Nem!” — szólalt meg többek közt Éder Krisztián, Csányi Sándor vagy Mérő László. A videókkal párhuzamosan kampány is indult a közösségi médiában, mely során arra kérik a velük egyetértőket, írják fel a #nemaznem hashtaget egy papírra, készítsenek vele egy szelfit, amit aztán megoszthatnak egy tetszőleges internetes felületen.

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
august
2015. február 13. 11:32
Szerintem ott kellene a kedves feministáknak kezdeni, az alapoknál... Vagyis az erőszakolónál, remekül megfogalmazták itt a fórumon, a "perverz állattal". Ha innen indulunk viccesek ezek a médiakampányok, olyanok, mintha a zsebtolvajnak, vagy a kleptomániásnak hirdetnék az igét, hogy ne lopj. A potenciális áldozatok szemszögéből még nevetségesebbek ezek az akciók, mert azt a képzetet keltik, hogy a grál-lovagok flangálnak hajnali 4 körül a diszkók környékén, és minden egyéb helyen, és értik a nyelvet, mit jelent az igen vagy nem. Az a gyanúja az embernek,hogy ezekben az alakulatokban a viccbéli szőkenők átvették az uralmat..
Laurence Szilard
2015. február 13. 09:59
Az erőszak egyrészt semmiképp nem baleset, másrészt túl van ez az egész dimenzionálva. Annyira nagy téma ez, mintha az lenne a helyzet, hogy kinézek az ablakon és fényes nappal 3-4 nemi erőszakot látnék az utcán. Valójában erről azért szó sincs. Valójában egy kicsi, de annál hangosabb csoport feminizmusból kíván megélni.
br-o
2015. február 13. 09:10
Amerikai cikkekben már javasolt megoldás, hogy SMS-ben kérjen és kapjon megerősítést mindkét partner, így az is elkerülhető, hogy utólag hamisan vádolják az egyik felet erőszakkal, ha netalán a buli után ébredve megbánja a másik az éjszakai ágytornát. Ez a jog diadala!
hihhaa
2015. február 13. 09:06
Ha szekszről van itten szó, akkor a „csak az igen jelent igent” helyett a „nem mindig nemet” jelent lett volna a jobb. Szerintem legalábbis dugás előtt nem mindig szokták konfirmálni élő szóval a szándékot, azaz nem hangzik el szükségképp a „Böske, toszunk?” kérdés, sőt az udvariasabb „Aranka, beleegyezel, hogy beléd tegyem a péniszem?” kérdés sem. Ellenben ha valakit akarata ellenére közelítenének meg fasszal, úgy normális a dolog, ha egy nemmel leállíthatja a procedúrát. (Igen, akkor is, ha előtte nem tett meg mindent a hímtag elkerüléséért; és akkor is, ha gonosz módón próbálta a hím versenyzőt a farka elővétele felé terelni, és benne a toszás hamis reményét kelteni..)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!