Nem kirándulhattak át Ausztriába a koszovói migránsok

2015. február 02. 11:57

Kétszázötven, vélhetően koszovói migráns tömörült a győri vasútállomás várótermébe, miután leszállította őket a rendőrség a Bécsbe tartó vonatról. Az utasoknak érvényes kirándulójegyük volt Bécsbe, de más okiratot nem tudtak felmutatni.

2015. február 02. 11:57

Kétszázötven, valószínűleg koszovói migránst terelt a rendőrség a győri vasútállomás várótermébe. A kisalföld.hu úgy tudja, hogy az utasoknak érvényes kirándulójegyük volt Bécsbe, de más okmányt nem tudtak felmutatni, ezért a rendőrség leszállította őket a Bécs felé tartó Railjetről.

A migránsok közül többen közülük jól beszélnek németül és angolul, de nem hajlandók megegyezni a rendőrökkel, leültek a váróterem kövére. Rendbontás nem történt, de érezhető a feszültség. Sem vizet, sem élelmiszert nem fogadnak el az utasok, passzív ellenállást tanúsítanak a koszovói, illetve az albán nagykövet megérkezéséig.

Közben megérkezett egy tolmács, majd a családosokat az első busszal elvitték a győri Szövetség utcai őrzött szállóra. Még egyeztetnek arról, hogy a többiekkel mi lesz. Egy nő rosszul lett, akihez kijöttek a mentők. A nő állítólag négy napja nem evett. Az utazókat és a vonatok menetrendjét nem zavarta meg eddig a migránsok várótermi tömörülése. 

Fotó: kisalfold.hu

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2015. február 02. 19:58
"Az utasoknak érvényes kirándulójegyük volt Bécsbe, de más okiratot nem tudtak felmutatni"... ...azaz jól felkészültek...:) - de miért csoportosan utaztak...?! - és mire kellett nekik a koszovói nagykövet? hogy kísérje már őket vissza Koszovóba, mert eltévedtek...?
3M..
2015. február 02. 19:36
Most kaptak egy komplett országot ajándékba. Ott nem jó nekik? Ha ilyen ütemben jönnek pár év és kiürül. A szerbek azért egy jóval szerencsésebb történelmű nép a Magyarnál. Nemsokára a bölcsőjük egy albánoktól mentes, és ismét csak szerbek lakta terület lesz. Szebb Jövőt!
Fakutya Vigyora
2015. február 02. 15:41
Ezeket pont mára ki szervezte ide?
magnamater
2015. február 02. 14:57
Nálunk a rendőrök, hivatalnokok, sőt a politikusok se képesek normálisan cselekedni, ésszerűen gondolkozni - mért nem lehetett őket elengedni, hátha egy részük kinn is maradt volna, kisebbítve a gondjainkat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!