A pénzügyi világ csontvázai

2015. március 13. 17:25

A brókerházak csalás-sorozatainak feltárása a felelős pénzügyi szektor megteremtésének újabb lépése.

2015. március 13. 17:25
Bunford Gerda

2010 májusában, éppen a második Orbán-kormány megalakulása előtt átfogó helyszíni ellenőrzés történt a Buda-Cashnél, a vizsgálat azonban nem talált kivetnivalót a vállalat működésében. A brókerház tehát tudta: a következő parlamenti választásokig nem kell további ellenőrzésre számítania.

A megerősített, a pénzügyi felügyelet funkcióját is ellátó Nemzeti Bank azonban már fel tudta tárni a hosszú évek óta folyó csalásokat. A befektetési vállalkozások ellenőrzésének megerősítése a fair bankrendszer és az integrált takarékszövetkezetek után a felelős és elszámoltatható pénzügyi szektor kialakításának harmadik lépése. Emlékszünk még, a takarékszövetkezetek államosításakor az ellenzék hevesen támadta a kormányt: azóta az államosításból nem kérő 11 takarékszövetkezetből 9 csődbe ment.

A Magyar Nemzeti Bank és a PSZÁF (Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete) sokat kritizált összevonása most kezdi meghozni az első eredményeket: az évtizedes pénzügyi korrupció felszámolása azonban így sem lesz könnyű feladat.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
FOB
2015. március 14. 18:58
Gerda éppen azt nem tette hozzá, hogy ebben is Gyurcsány a hibás. Ezért a dilettáns cikkért kár volt koptatni a billentyűzetet. Vagyis a lájkolók számát tekintve sokan rendelkeznek hasonló pénzügyi kultúrával, hogy ezt bekajálták. A takszövök megérnének egy külön könyvet is, hogy tette rájuk az állam (Fidesz) a kezét. Arról nem is beszélve, hogy hogy megússzák a strómanjaik a jogi felelősségre vonást (Törőcskei). A idióta rogán, meg azt mondja, hogy a törvényesen működő pénzintézetek fizessék ki a károsultakat. Ez olyan ostoba, hogy a saját pozíciójából eredő megnyilatkozásainak a súlyát nem tudja felmérni. Ezt csinálták a forinttal is drága párttársai is annó. A Fidesz környékén nincs egy makroközgazdász aki néha súgna nekik, hogy ezt azért már ne. Csak elvtelen jogászokból és hülyékből áll a kormányunk és a sleppje? Azt hiszem a válasz a mindennapok történéseiben benne is van.
FOB
2015. március 14. 18:48
Az MNB-nek nem szúrta ki a szemét, hogy egy 12 milliós törzstőkéjű Kft. kibocsájt 70 milliárd értékű kötvényt + 150 milliárdot engedély nélkül? Hát ha nekik nem akkor kinek kellett volna? Mari néninek, aki örült, hogy a 2%-os banki kamat helyett kap 7%-ot? Matolcsy miért szólalt még meg? Nem érte el az ingerküszöbét? Helyette eze a szerencsétlen Windisch nyilatkozgat, aki engedélyezte a kötvénykibocsájtást, most meg majd kivizsgálja, hogy miért is írta alá. Persze felelős majd a fénymásoló kisasszony lesz az MNB-nél, mert szakmailag aztán ott topon vannak. Kirúgni az összeset, teljes vagyonelkobzás mellett.
pollip
2015. március 14. 01:58
Úgy tűnik, a biztosítók háza táján is érdemes lenne körülnézni. Ha az ember 10 éven keresztül fizet egy értékkövető biztosítást, a 10 év lejárta után még a befizetett összeget sem kapja vissza. Hova lett a pénz?
Semmitmondó
2015. március 13. 22:03
Tarsoly szabad!!! http://semmit-mondo.blog.hu/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!