EMMI: A HÖOK és a rektorok is támogatták a szakok megszüntetését

2015. március 11. 13:53

Az Eduline szerdán arról írt, hogy az EMMI Felsőoktatási Államtitkársága több egyetemi szak, köztük a kommunikáció szak teljes megszüntetésére készül. Minisztériumi forrásaink szerint a szakok megszüntetése a Felsőoktatási Stratégiából kiolvasható, és azt a HÖOK és a rektorok is támogatták, a kommunikáció szak megszüntetése pedig senkit nem érhet meglepetésként.

2015. március 11. 13:53

Az EMMI Felsőoktatási Államtitkárságának munkatársai felkeresték a dékánokat és közölték velük, hogy számos szakot megszüntetnének 2016 szeptemberétől, másokat pedig kizárólag önköltséges formában lehetne indítani – írta az Eduline szerdán, hozzátéve: a megszüntetni kívánt szakok között van a kommunikáció, bár az is lehetséges, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen egyedüliként lehetne ilyen szakon tanulni.

Minisztériumi forrásunk szerint a szakok megszüntetésének ténye kiolvasható a Felsőoktatási Stratégiából, és ezt a HÖOK, valamint maguk a rektorok is támogatták. A Magyar Rektori Konferenciával egyébként folyamatosan egyeztetnek a szakstruktúra racionalizálásáról – tették hozzá. 

EMMI-s forrásaink értékelése szerint az, hogy a kommunikáció is a megszüntetéssel érintett szakok között van, talán nem meglepetés senkinek.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mimes
2015. március 11. 19:40
Aha, logikus. Szüntessünk meg népszerű szakokat, hogy aztán azok a fiatalok, akik pl. kommunikációval akarnak foglalkozni, azok rá legyenek kényszerítve külföldi iskolára. És ha már ott vannak, haza se jöjjenek. "Fokozatváltás a felsőoktatásban" - Nahh ja, 2.-ból hátramenetbe. Tényleg fel akarják számolni ezt az országot?
f.judit
2015. március 11. 19:02
Amennyi visszásságot feltártak náluk mostanában csoda,hogy egyáltalán megkérdezték őket.
csuka
2015. március 11. 16:16
"EMMI: A HÖOK és a rektorok is támogatták a szakok megszüntetését" --- Ez annyira életszerű... Szerintem az egyetem felszámolását is támogatják. (Mondjuk ez a HÖOK-nek nevezett politikai maffiózó képző már régóta munkálkodik ezen.)
Viator
2015. március 11. 15:30
Aha. Akkor hamarosan tüntizni fognak az ahás gyökerek, meg az összes belpesti liberált idióta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!