Így amortizálja le magát egy tudós a paksi bővítésért

2015. március 04. 07:41

Aszódi vajon ugyanabban az országban él-e, mint mi? A korrupciós kockázat egy ilyen ügynél, egy olyan országban, mint Magyarország, és egy olyan cég kezelésében, mint az MVM, valós veszély.

2015. március 04. 07:41
Jámbor András
Jámbor András

„Ma megszavazta a Parlament: harminc évre titkosítanak minden iratot, aminek köze van Pakshoz, az előzetes tanulmányokat, a becsléseket, az árkalkulációt, a szerződő feleket, mindent. A Mandiner ennek kapcsán a beruházás kormánybiztosával, a fizikus és atompárti Aszódi Attilával közölt interjút.

(...)

Aszódi vajon ugyanabban az országban él-e, mint mi? Gyakorlatilag nincs olyan atomerőmű-építés a régióban, amelynek a költségei időközben nem növekedtek volna. A korrupciós kockázat egy ilyen ügynél, egy olyan országban, mint Magyarország, és egy olyan cég kezelésében, mint az MVM, valós veszély. És a titkosítás pont ezt a valós kockázatot növeli. Hiszen az újságírók még utána se tudnak majd járni a korrupciós ügyeknek.

Ha a puszta szándéknyilatkozatban is csak a törekvés lehetősége van beleírva a hazai beszállítói aránynak, ebbe pedig lényegében nincs beleszólása a magyar kormánynak, miközben az adatok titkosítva lesznek, mi garantálja, hogy meglesz a 40%-os magyar beszállítói arány? Miért lenne érdeke ez az oroszoknak, és hogy tudjuk ezt ellenőrizni?

Attól pedig még, hogy lehetőség van a titkosításra, nem kell vele élni. Ebben a titkosításban az a felháborító, hogy mindenre kiterjed. Lett volna lehetőség tényleges üzleti titkok titkosítására, lett volna lehetőség válogatni aközött, aminek tényleg titkosnak kell lennie, és aközött, ami közérdekű adat. De ez nem történt meg, az egész beruházás lett titkos. Ennek pedig semmi értelme azon kívül, hogy valami svindli van a háttérben.

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szőke Ciklon
2015. március 04. 15:49
Hát ha ASZÓDI-nak nem hisztek, kérdezzétek meg ACSÁDi-t! Az is ért mindenhez!
Szőke Ciklon
2015. március 04. 15:47
Rendkívül sok "korrupció szakértő" van a balliberális oldalon. Ezt a 2002-2010-es években is bebizonyították. (A gojj is megmondta) Ez a Szél meg azt is ki tudja számolni, hogy mennyit lehet lopni egy ilyen üzletben, vagy csak azt közölte, hogy ő ennyit kérne? No, ezért nem szabad ezeket a hatalom közelébe engedni 2018-ban sem!
1120
2015. március 04. 13:56
"A Mandiner ennek kapcsán a beruházás kormánybiztosával, a fizikus és atompárti Aszódi Attilával közölt interjút." Elég lett volna ennyit írni: fizikus. Én ugyanis még életemben nem találkoztam olyan fizikussal, aki az "atomkraftneindanke" nevű elmebaj híve lett volna. Aszódi egyetemi tanár. Aszódi érti a dolgát. Te meg csak egy zugfirkász vagy...de abból is a gyengébbik eresztés. :)
várúr
2015. március 04. 13:34
Ennek a Jámbor gyereknek nincs honnan "leamortizálnia" magát. Mondhat a tudós szakértő, amit akar, Jámbor leüvölti. Orvost!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!