Kamu Facebook-profil miatt fordult a rendőrfőkapitányhoz Boross Péter

2015. március 23. 17:04

Boross Péter egykori miniszterelnök néhány napja, március 17-én „jelent meg” a Facebookon. De kamu profilról lehet szó: Boross a Mandinernek elmondta: nem ő áll a profil mögött, sőt, „internetje” sincs, viszont az országos rendőrfőkapitányt most megkérte, segítse eltüntetni a profilt.

2015. március 23. 17:04
Stumpf András

Kamu politikusi profilból van rengeteg, ám amióta Deutsch Tamásról kiderült, hogy tényleg ő írja a dajcstomi-twittert, nem árt rákérdezni - akár még valós politikai szándékok és személyek is lehetnek egy-egy fura profil mögött.

Boross Péter egykori miniszterelnök néhány napja, március 17-én jelent meg a Facebookon, s noha a bejegyzések helyesírása, semmitmondása gyanúra adott okot, olyanok is visszajelölték és írtak neki, akik valóban léteznek és lehetnek akár a barátai is: Belénessy Csaba és G. Fodor Gábor, hogy csak két példát említsünk. 

Kedves barátaim, hogy megvilágítsam nektek az MSZP politikáját, a legjobb, ha a következő idézetet hozom elő a Mein Kampfból: a gyűlölet a legalapvetőbb emberi érzés, a gyűlöletre kell alapozni a politikát, és a gyűlölettel kell megsemmisíteni az ellenséget. Az MSZP politikája erre alapul, így akarja megsemmisíteni a Fideszt.

Furcsa lett volna, ha Boross Péter ilyenek posztolásával tölti az idejét, úgyhogy felhívtuk telefonon. 

Az egykori miniszterelnök elmondta, hogy a profilhoz semmi köze, neki magának „internetje” sincs, sőt, még mobiltelefonja se, úgyhogy ha akarna se tudna ilyen bejegyzésekkel szórakoztatni a barátait.  

„Az igazság az, hogy megkértem az országos rendőrfőkapitányt: segítsen, hogy töröljék az oldalt” – mondta érdeklődésünkre Boross Péter. 
 
Gyorsan megkérdeztük tőle azt is, hogy tényleg bekérette-e magához miniszter korában Orbán Viktor aktáját, ahogy az a Pesti Srácok két héttel ezelőtti interjújából sejthető volt. „Egyedül Antall József aktáját kérettem magamhoz, senki másét” – így a válasz. (Bővebben erről Boross a Hír Tv tegnap sugárzott új műsorában beszélt.) 
 
A Facebook-oldalt nem sokkal beszélgetésünk után törölték (a Facebooknak jelzett valaki), ám másfél órával ezelőtt a kamuprofil a következő szöveggel éledt újjá:
 
„Sziasztok Kedves Barátaim!
Valakik feljelentették a profilomat, és egy időre fel is függesztettek. Szerencsére az irataim elküldésével tudtam magam igazolni, mert amúgy töröltek volna.
Mi a következtetés? Mostantól csak olyanokat jelölök vissza akiket ismerek.
Üdvözlettel: Péter”
 
Könnyen lehet tehát, hogy névazonosságra játszik rá valaki. Viszont a rendőrség már rajta lehet az ügyön.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dönci5
2016. október 09. 21:31
Vén, szenilis, szar komcsi! Remélem a saját aktádat nem felejtetted el eltűntetni.
Fahrenheit 451
2016. január 11. 02:55
jó lenne tudni, kinek nincs még internetje, akinek azért illene..
liberálzöld.
2015. március 24. 23:47
Azt hiszed, hogy Orbán Viktor vagyok és álnéven írogatok? :))))) ".. veled, meg az összes komcsi cimboráddal, te geci!"
BőröndÖdön
2015. március 24. 23:47
Nocsak,mire nem használható az ORFK első embere...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!