Kompetenciateszttel döntenék el, ki hol tanulhat tovább

2015. március 05. 07:55

A Magyar Nemzet birtokába került szakképzési koncepció szerint az általános iskola utolsó előtti évfolyamában elvégzett kompetenciateszt dönthet majd arról, melyik gyerek milyen középiskola-típusban folytathatja tanulmányait.

2015. március 05. 07:55

Kompetenciateszt alapján dőlhet el a jövőben, hogy az általános iskolás diákok hol folytathatják a tanulmányaikat – írta csütörtöki számában a Magyar Nemzet a birtokában levő szakképzési koncepcióra hivatkozva.

A lap szerint a dokumentum a tervezett intézkedések között említi egy pályaorientációs tanácsadással egybekötött képesség- és tudásmérés bevezetését, a megfelelő középiskola-típusba való bejutást pedig ennek teljesítéséhez kötnék. Hozzátették: a felmérést a hetedik évfolyam végén – kilencosztályos általános iskola bevezetése esetén pedig nyolcadikban – végeznék el.

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2015. március 05. 12:07
Tényleg borzasztó, hogy a középiskolai felvételhez szintet kell teljesíteni, nem is tudom, hogy ez hová fog vezetni. :-)
Gregorius
2015. március 05. 11:46
Ez csak akkor adna reális képet, ha az egyes iskolákban azonos színvonalú lenne az oktatás, ami távolról sem igaz. Annak idején én -költözések miatt- három pesti általános iskolába is jártam. Kettő a Körúton belül volt, amíg a harmadik egy külső kerületben. Ég és föld volt a különbség a három suli között. Később láttam azt, hogy az egyiknél az osztálytársaim harmada elvégezte az egyetemet (akkor még komoly felvételi volt), amíg a másiknál (a külvárosinál) talán ha ketten voltunk...Ekkora difit egyáltalában nem indokolt a "gyerekanyag" különbség, motiváltság.
Jabotinsky
2015. március 05. 11:05
Helyes!
tango47
2015. március 05. 10:39
Az ántivilágban szinte mindenhová felvételizni kellett (ezt hívják ma elegánsan kompetencia tesztnek), ami egy szűrőként szerepelt. Ha ez ma is működne, akkor például nem hallanánk makogó, értelmesen olvasni sem tudó bírókat, akik próbálják megmagyarázni elcseszett ítéleteiket. Nem tudom mi nem tetszik ebben valakinek. Már ez is az emberi jogok sárba tiprása?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!