Quaestor-ügy: az LMP felderítené a politikai, gazdasági összefonódásokat

2015. március 10. 17:44

Az LMP szerint az elmúlt napokban napvilágra kerül brókerügyek az összefonódó politikai-gazdasági elit jóváhagyása nélkül nem folyhattak volna hosszú évekig. A párt szerint azért mehettek a csalások ilyen sokáig, mert a PSZÁF és később az MNB is elégtelen munkát végzett.

2015. március 10. 17:44

Az LMP véleménye szerint az utóbbi napokban olyan csalásokra derül fény egyes brókerházaknál, amelyek az összefonódó politikai-gazdasági elit jóváhagyása nélkül nem folyhattak volna hosszú évekig. Az ellenzéki párt ezért követeli az összefonódások felderítését – közölte az MTI-vel az LMP gazdaságpolitikai szakszóvivője.

Heltai László úgy fogalmaz: azért mehettek a csalások ilyen sokáig, mert a PSZÁF és később az MNB is elégtelen munkát végzett. A politikus hozzáteszi, csak az a kérdés, hogy a szakértelem hiánya miatt nem végezték a dolgukat, vagy valamilyen más okból.

Az LMP azt követeli, hogy a kormány számoljon be arról: miként mehettek ezek az ügyek az orra előtt hosszú évekig - közölte Heltai László. Elengedhetetlen, hogy a csaló brókereket személyesen is felelősségre vonják, akármilyen kapcsolatokat is ápolnak a jelenlegi vagy korábbi kormánnyal, politikusokkal vagy politika körüli oligarchákkal – teszi hozzá. Végül kijelenti, hogy a parlamentnek napirendre kell vennie az LMP-nek az MNB felügyelőbizottságának újbóli felállításáról szóló javaslatát.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Eltünt
2015. március 11. 07:58
Úgy tünik a jobbik védi a korrupt ballibsiket . 2010 előtti éveket nem vizsgálná....hoppá.
Eltünt
2015. március 11. 07:56
Jobbik miért vállal közösséget az mszp ballibbel a brókerbotránnyal kapcsolatosan.2010-2015 évek vizsgálná a korrupciót,2010 év előtti mszp-szdsz kormánya nem vizsgálódna ,mit az a takargatni valója . Na itt nagyon kilóg a lóláb a ballibhez kötődő korrupciót védi.Mi az oka , testvér pártját nem vizsgálná.Brókerbotrány kimondottan ballibhez kötődésű.Jobbik egyhúron pendül a ballibel ,nem a korrupció felszámolása az érdeke hanem Orbán leváltása ,Orbán helyére szeretne beülni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!