Boltbezárás: előre megfontolt szándékkal

2015. március 23. 14:41

A vasárnapi boltbezárás kiváló példája annak, amikor egy, az emberek képviseletével megbízott párt előre megfontolt szándékkal árt az országnak.

2015. március 23. 14:41
Sabater

Mindez tökéletesen rávilágít a helyzet abszurditására: azzal, hogy egy kormánypárt megszabja, mit ne csináljak, nem tudja meghatározni, hogy pontosan mit csináljak helyette. Az ateisták nem fognak templomba járni közértek helyett, ahogy az egyedülállók sem fogják családjukkal tölteni a napot, mert nincs nekik olyan. Viszont milyen jó lesz a nyáron Magyarországra látogató turistáknak, akik a 35 fokos melegben sem tudnak majd vízhez jutni. Nekik is érdemes elmondani, hogy nálunk vasárnap a családdal kell lenni. Ha meg családdal jöttek, az pech.

Dolgozni viszont a 21. században egészen kiválóan lehet otthonról is, legalábbis bizonyos szakmákban, ahol egy számítógép és egy internetkapcsolat elég ahhoz, hogy a családdal semmiképp ne foglalkozzunk, ha nem akarunk. Arról az evidenciáról most ne is beszéljünk, hogy ha szombaton kell vásárolni, akkor a hétvégéből a bevásárlásra szánt fél órát majd ezen a napon fogjuk a családtól távol tölteni. Már akkor persze, ha nem együtt megyünk megvenni a kenyeret.

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
moricka13
2015. március 26. 05:19
HVG, a Velük Együtt Cirkuszolók / a nagyon demokratikusok, szakszervezetek, érdekvédők, de még a nagyon gazdag multi és meggazdagodott hazai kereskedők /is! Tetszettek volna ilyen okosak lenni a rendszerváltás idején: Nem szétverni, eladni, szétlopni a magyar kereskedelmet /mint minden mást/, hanem váltani! Akkor is, ki kérdezett Bennünket? Tegye mindenki a saját dolgát, pártok, segéderőikkel együtt vegyék észre saját szemükben a gerendát, a bűnüldözést hagyják azokra, akik valamit értenek is hozzá. Minden suszter a saját kaptafájához!
kuwiq
2015. március 24. 08:18
A fidesz inkább tökönszúrta magát ezzel a történettel - is. Kicsit sok baklövés jött össze az utóbbi időben, és mellé még a quaestor ügy. Ezzel végképp lejáratták magukat.
balbako_
2015. március 24. 07:52
Azt azért ki kéne fejteni faszkalapok, hogy mennyit árt az, ha 200 nm feletti üzletben nem vásárolhatnak? Ha tényleg van rá igény - de nincs!- akkor az átmegy a kisebb, döntően magyar tulajdonú boltokba.
realista
2015. március 23. 21:08
Majd valamelyik marha kitalálja, hogy a kórház is legyen zárva vasárnap. Mert micsoda dolog, hogy szegény orvosokat, ápolónőket felelőtlen szimulánsok elvonják a családjuk köréből. Öntudatos polgár nem lesz beteg vasárnap!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!