Szegeden lesz a 2019-es kajak-kenu vb

2015. március 22. 09:18

A Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség szombati marrakeshi ülésén úgy döntött: Szegeden lesz a riói játékok után kezdődő olimpiai ciklus legfontosabb versenye, a 2019-es kvalifikációs világbajnokság. A másik esélyes város a németországi Duisburg volt.

2015. március 22. 09:18

A Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) igazgatótanácsa szombaton a marokkói Marrakeshben tartott ülésén úgy döntött, Szegeden lesz a riói játékok után kezdődő olimpiai ciklus legfontosabb versenye, a 2019-es kvalifikációs világbajnokság. „Kiélezett verseny volt, hatalmas fegyvertény, hogy éppen az örök rivális Németországot sikerült legyőznünk” – mondta Baráth Etele, a magyar szövetség (MKKSZ) elnöke, aki maga prezentálta a pályázati anyagot.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a csongrádi város nagyon szoros versenyben tudott győzni. Jelentkezett a rendezésre Duisburg, Moszkva és egy kanadai város is, de utóbbi kettő az erőviszonyok ismeretében az utolsó pillanatban visszalépett. Baráth szerint hihetetlen csapatmunka zajlott: az előkészületek során és Marokkóban is rengeteget segített Schmidt Gábor főtitkár, aki a 2006-os és a 2011-es világbajnokság szervezőbizottságát vezette, valamint Vékássy Bálint, aki az említett két vb versenyizgatója volt.

A háttérben élveztük Vaskuti Istvánnak, az ICF első alelnökének támogatását is, aki nagyon sokan lobbizott az igazgatótanácson belül azért, hogy révbe érjen a magyar kandidálás. A legfontosabb, hogy ezzel a döntéssel az ICF újra elismerte, hogy Magyarország vezető nagyhatalom a gyorsasági szakágban, ez pedig a kiváló versenyzőinknek, a sok-sok ezer magyar szurkolónak, valamint a kormányzatnak köszönhető” – mondta a sportvezető.

A Magyar Közlönyben február végén megjelent jogszabály szerint a rendezési jog elnyerése esetén a kormány az MKKSZ-nek a vb megvalósítására már 2015-ben, 2016-ban és 2017-ben is biztosítja a szükséges forrást, konkrétan a rendezési költségekre pedig 2018-ban 160 millió forint, 2019-ben 633 millió forint állami támogatást nyújt majd.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anegy_
2015. március 22. 11:35
Ennyi hülye hozzászólót nap, mint nap összehord a mandiner felület. A szegedi pálya világviszonylatban is az egyik legalkalmasabb a verseny rendezésére. Idióták olvassatok utána. A politikai hovatartozásotokat meg vinnyogjátok csak tovább, épeszű ember nem áll le veletek vitatkozni.
Drágha Márió
2015. március 22. 11:30
Az Orbán-Tarlós-Matolcsy triumvirátus által a szebb jövő felé haladó Csonka-Magyarország ellendrukkereinek ma ismét rossz napjuk van...
alex44
2015. március 22. 11:20
Én örülök neki hogy Szeged kapta ezt a kajak kenu vébét, mivel itt legalább van értelme szurkolni a Magyar versenyzőknek akik jó eséllyel megint nyerhetnek egy csomó érmet mind a három fajtából.
Spiler
2015. március 22. 11:17
Magyarország elszigetelődik...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!