Brókerbotrány: Lázár János összesítette az állami érintettségeket

2015. április 02. 15:06

A legnagyobb probléma a Magyar Fejlesztési Bank által a Questornak a győri ETO-parkra biztosított 17 milliárd forintos hitele Lázár János szerint, aki összesítette a brókerbotrányban állami veszteségeit. Érintett a Miniszterelnökség, a külügy, a Földművelésügyi Minisztérium és számos önkormányzaton keresztül a belügy is.

2015. április 02. 15:06

Egy fejlesztési banki hitelen keresztül a Miniszterelnökséget, továbbá a Földművelésügyi Minisztériumot (FM), a Külgazdasági és Külügyminisztériumot, továbbá számos önkormányzatot említett Lázár János Miniszterelnökség vezető miniszter csütörtökön, amikor összesítette, mely állami intézményeknek volt pénzügyi kapcsolata brókercégekkel.

 
Lázár János budapesti sajtótájékoztatóján a legnagyobb problémaként a Magyar Fejlesztési Bank által a Quaestornak – szocialista kormányok idején – az ETO Parkra biztosított 17 milliárd forintos hitelt említette. A miniszter szavai szerint a kapott hitelt nem az ETO Park projektjére költötték el.
 
Az FM a Hungária Értékpapír Zrt.-nél 410 millió forintot helyezett el, ez „odaveszett” – folytatta az állami érintettség ismertetését Lázár János. Felidézte továbbá, hogy a külügyi tárca a Quaestornál helyezett el 3,8 milliárd forintot, ez azonban megkerült.
 
Szóba hozta a Belügyminisztériumot is, mert a brókerbotrány miatt számos önkormányzat került nehéz helyzetbe.
 
Lázár János szavai szerint javasolni fogja Rogán Antal Fidesz-frakcióvezetőnek, hallgassák meg akár a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét korábban vezető Farkas Ádámot vagy Szász Károlyt is. Mondják el, milyen vizsgálatot végeztek, és mi volt a benyomásuk - kezdeményezte a miniszter.
 
„Nem tudjuk megspórolni, hogy ne kérdezzük meg a felügyeletet ellátó szervezeteket, hogy na, és önök mit tudtak” - fogalmazott.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2015. április 02. 17:56
Lázas Jani! Nagyon nyomulsz, de már elkéstél ezzel. Csaknem az egész ország utál.
Jancsipapa
2015. április 02. 16:15
Aztán amikor kiderült és tovább már nem is lehetett tagadni ,befizette ...
nimfak
2015. április 02. 15:44
Ami a pénzünket illeti, egyedül Orbán Viktorban bízom. Ő azt nagyon jól tudja, hogy a károsultakat kártalanítani kell. Ellenkező esetben az országban anarchia lesz, és a jelenlegi ellenzék alkalmatlan az ország irányítására. Gondoljuk ezt végig, és ne Orbán ellen tüntessünk, hanem a pénzünkért.
MOPO3OB
2015. április 02. 15:27
Túlzás irreálisan magasnak nevezni a Quaestor hozamát, különösen 10 éves távlatban. Tisztességes pénzügyi szolgáltató alacsony kockázat mellett tud ennyi kamatprémiumot hozni a jegybanki alapkamat felett. Azt se felejtsük el, hogy Matolcsy elnöksége előtt jóval magasabb volt az MNB alapkamat is. Összehasonlításként: Aki 10 éve Apple részvényeket vett az ma a befektetett pénzére 2400% hozamot érhetett el. Igen, meg 24-szerezte a pénzét. Vagy Kisebb hozamot könyvelhet el aki 10 évvel ezelőtt Google részvényeket vett. Ők csak 610%-ot értek el. A Quaestor 10 éves hozama egyáltalán nem lenne irreális, ha tisztességes munka folyt volna náluk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!