Mégsem szüntetik meg a nemzetközi tanulmányok képzést

2015. április 21. 14:58

A kormány visszavonta a korábban bejelentett felsőoktatási reform elemeinek jelentős részét, így a jövőben is lesz nemzetközi tanulmányok alapszak, megmarad a kommunikáció és az ipari termék- és formatervező szak is, valamint továbbra is osztott marad a pszichológiaképzés.

2015. április 21. 14:58

A 444.hu és az MTI információi szerint Palkovics László, Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatási államtitkára bejelentette, hogy a kormány szinte minden jelentősebb módosítását visszavonta a korábban bejelentett felsőoktatási reform-tervezetnek a Felsőoktatási Kerekasztal keddi budapesti ülése után.

Palkovics bejelentése alapján továbbra is lesz BA szintű, nemzetközi tanulmányok alapszak, megmarad a kommunikáció szak, valamint megmarad az ipari termék- és formatervező szak is. Emellett továbbra is osztott marad a pszichológia-képzés.

Palkovics László elmondta: a Magyar Rektori Konferencia (MRK) koncepcionális javaslatot tesz arra, hogyan alakítsák át a nemzetközi tanulmányok szak struktúráját, és ugyanez a helyzet a kommunikációs képzés esetében is. Hozzátette, az MRK nem támogatta, hogy a pszichológia képzés osztatlanná váljon, így marad az eddigi osztott rendszer. Az MRK egyetértett a társadalmi tanulmányok szak kivezetésével és a műszaki menedzser képzést is megszüntetnék alapszakként, de a mesterképzés továbbra is megmaradna – mondta el Palkovics. 

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2015. április 21. 22:34
néztem a tudósítást.. nem vagyok rasszista de az összes egyetemista minimum fele zsidó gyerek és az összes tanár aki ezeket tanitja zsidó vajh miért?
Brigadéros
2015. április 21. 21:24
Örülök, hogy visszakoztak...Bár azt nem értem, miért kellett ész nélkül belekezdeni?! Már állt a bál javából, és még akkor sem hallottam kormány oldalról normális magyarázatot arról, mit miért?! Nem lehetne végre újra normálisan kormányozni, mint 4014 ősze előtt???!
kamasuka
2015. április 21. 17:50
Btw, orrtúrás után cigi. http://pestisracok.hu/jatszoteren-dohanyzott-az-egyutt-tarselnoke/ :D
Fantasy55
2015. április 21. 17:46
a rohadék szocik tönkretették a felsőoktatást
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!