Erdélyben építene kórházat a magyar kormány

2015. június 05. 10:51

Egy intenzív és sürgősségi osztállyal is rendelkező kórház építését tervezi Erdélyben a magyar kormány. Zombor Gábor egészségügyi államtitkár szerint Romániában alig van már magyar orvos és ápoló, így a határon túli magyarok alig tudják megértetni magukat.

2015. június 05. 10:51

A Magyar Nemzetnek nyilatkozó Zombor Gábor az új, magyar közpénzből finanszírozott erdélyi kórház tervéről azt mondta: az erdélyi magyarok gyakran vesznek igénybe a román helyett magyarországi egészségügyi ellátást, ami elvileg nem szabályos. Az egészségügyi államtitkár szerint ennek az az oka, hogy a határon túl már alig van magyarul beszélő orvosok. Zombor Gábor szerint a magyar állami finanszírozásból, Romániával együtt működtetett intézmény életmentő lehet az ottani betegeknek.

A hvg.hu a hír kapcsán felidézi, hogy Zombor egy csütörtöki rendezvényen arról beszélt, hogy az egészségügyi dolgozók bére az uniós átlag alatt van, az EU-ban pedig a GDP-arányos egészségügyre fordított költés Magyarországon a legalacsonyabb. 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anonimouse
2015. július 28. 13:58
Hát igen! Orbánnak az itthoni magyarok, csak birkák, nem magyarok, talán nem is emberek! Neki csak az erdélyi magyar az igazi magyar! Nekik kell kórházat építeni, az itthoni betegek, meg akár meg is dögölhetnek! És még ő meri azt állítani, hogy a baloldal nem szereti a magyarokat! Akkor róla mit mondjunk? Ha ő nem szereti a hazája polgárait! (Valószínűleg még azokat sem, akik nyalnak neki, inkább csak kihasználja, és lenézi őket!) Talán csak a baráti köre számít neki valamit, de lehet hogy még az sem. Jó diktátor módjára kész akár a legközelebbi barátjait is félredobni, átgázolni rajtuk, ha az érdekei úgy kívánják!
csergolec
2015. június 06. 09:42
Az orvosaink Norvégiában(is),az ápolónők Német országban(is),kórházunk Romániában!!! Biztos hogy ez van jól????????????????????? Haverom zuglóban lakik,április elején kért időpontot terheléses szívvizsgálatra,szeptember közepére kapott,azt mondta,reméli,még aktuális lesz!!! Margííít,normális??????????????????
liberálzöld.
2015. június 05. 13:46
Sőt! A határon innen is alig van! Mind elment Londonba! " ... határon túl már alig van magyarul beszélő orvosok."
Tintamin
2015. június 05. 13:05
Ez egy kulturáltabb müdja az erdélyi gazdasági bevándorlók távol tartásának. (Mert ugye az új szöveg szerint ők is azok...) A szopó az lesz, amikor a román orvosokat el kell küldeni, mert nem tudnak magyarul, vagy eleve nyelvtudással hirdetik meg. Magánkórház lesz? Vagy a magyar állam fizeti? Ha Kozármisleny, Cegléd, Kisvárda és Balmazújváros harmadosztályú csapatai nem kapnak milliárdos stadionokat, már meg is van a pénz....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!