LMP: Ne vonatkozzon a banktitok a fizetésképtelen pénzintézetekre!

2015. június 21. 16:13

Az LMP azt javasolja, hogy a fizetésképtelenséget bejelentő bankoknak a bejelentést megelőző 60 napra vonatkozóan közzé kelljen tenniük a 200 ezer forintot meghaladó kifizetéseket.

2015. június 21. 16:13

Az LMP mentesítené a banktitok alól a fizetésképtelenséget bejelentő pénzügyi intézményeket, javaslatuk szerint a bejelentést megelőző 60 napra vonatkozóan közzé kellene tenniük a 200 ezer forintot meghaladó kifizetéseket. Schiffer András, az ellenzéki párt társelnöke vasárnapi sajtótájékoztatóján kijelentette: ha bedől egy brókercég vagy egy bank, akkor legyen világos, hogy az ezt megelőző két hónapban kik vettek ki onnan pénzt.

Az LMP a politikusok és az offshore cégek esetében a már 2015-ben megindult eljárásokra is vonatkoztatná ezen indítványát. Kifejtette: az elmúlt 5 év országgyűlési képviselőire, állami vezetőire, polgármestereire, azok közeli hozzátartozóira, érdekeltségeire gondolnak, s azonnali hatályú nyilvánosságot sürgetnek a jogi vagy gazdasági offshore cégek esetében is. Az LMP-s politikus szerint a szabályozás csőd esetén teljes átláthatóságot biztosítana.

Párttársa, Schmuck Erzsébet azt tette szóvá, hogy miközben megkezdődik a Quaestor ügyfeleinek kártalanítása, hiába várnak más ügyfelek. Példaként hozta a 12 évvel ezelőtti Baumag-ügyet, a Hungária Értékpapír Zrt. és a Buda Cash ügyfeleit. Azt is kifogásolta, hogy utóbbiak 6 millió forintig juthatnak hozzá pénzükhöz, míg a Quaestor esetében 30 millió forint az értékhatár. Az LMP országgyűlési képviselője a megkülönböztetett figyelem mögött kormányzati kapcsolatokat feltételezett.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2015. június 21. 21:25
Egy gyorshajtás tettesét, egy 50 ezer forintos adósság tettesét (nem helyeselem egyiket sem), mint egy gyilkost ítélik el, milliárdos csalások, banki manipulációk miért nem ennyire súlyosak, miért nem egyenlő a mérce? Végiggondoltam, nem mutat jót az "eredmény" a társadalmi létünkre.
paraklétosz
2015. június 21. 18:02
És mi történne, ha a banktitok alól Gyurka bátyánk hosszú szőrös pénzszagú keze lógna ki? Az EUSA bevetné az atomot.
Tintamin
2015. június 21. 17:01
Hat ezzel az a baj, hogy a Quaestornak pl. el kellene arulnia, hogy Petikenek meg Viktorkanak utaltak milliardokat a buko elott:((
drkovax
2015. június 21. 16:55
A tranzakciók 99,9999%-ban, még csalárd csődnél is, a partner ártatlan, mit sem sejtő magánszemély/cég. Miért is kéne az ő adataikat nyilvánosságra hozni ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!