Mészáros nyerte a közbeszerzést, ami miatt Simicskát eltilthatják

2015. július 24. 17:43

A Swietelskyvel és az A-híddal konzorciumban induló Mészáros & Mészáros Kft. nyerte el a Győr-Gönyű Országos Közforgalmú Kikötő kivitelezésére kiírt közbeszerzést. Ez az a projekt, ami miatt Simicska Lajos szintén pályázó cégét, a Közgépet három évre eltilthatják a közbeszerzéseken való indulástól.

2015. július 24. 17:43

Az A-Híddal és a Swietelskyvel együtt Mészáros Lőrinc cége nyerte azt a közbeszerzést, ami miatt a kormányfővel rossz viszonyban lévő Simicska Lajos cégét, a Közgépet három évre eltilthatják a közbeszerzéseken való indulástól – írja az Index. A Győr-Gönyű Országos Közforgalmú Kikötő kivitelezésére a fenti konzrocium 6,9 milliárdos ajánlatott tett.

Mint korábban beszámoltunk róla, Simicska Lajos cégét viszont adathamisítás miatt egyrészt kizárták, másrészt három évre eltiltották attól, hogy közbeszerzésen induljon. Az adathamisítás egyébként az alvállalkozókra és bizonyos hajórészek méretére vonatkozott: Simicska cége azt állítja, hogy ezeket a – hajótulajdonosok által közölt – adatokat a Közgép csak továbbította.

A Közgép a második Orbán-kormány alatt, a Simicska-Orbán konfliktus kirobbanása előtt kiemelkedően jól szerepelt az állami tendereken, azóta azonban még a többi versenyzőnek aláígérve sem tudott közbeszerzéseket nyerni. A cég minden bírói fórumot kihasznál a jogorvoslat érdekében.

Összesen 145 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2015. július 25. 15:57
Az Index persze akkor is hazudik, amikor igazat mond...
Mindjárt
2015. július 25. 06:02
Magyarország jobbat érdemel mint az egymást váltogató mocskos, tolvaj, gazember bolsevik Fidesz és mocskos, tolvaj, gazember bolsevik MSZP.
Mindjárt
2015. július 25. 05:55
A Simicska Orbán puszibarátság idején nem is egyszer felvetették a parlamentben a Simicska-Fidesz mutyizást és a magyar adófizetők kárára. Azokban a "szép" időkben a Fidesz frkció egy emberként kiállt Simicska és a Fidesz-Simicska mutyi szerződések mellet. Szánalmas volt akkor is a bolsevik Fidesz amikor Simicskáért mindenkit bemocskolt és szánalmas most is a bolsevik Fidesz amikor Simicska már nem puszipajtás hanem Mészáros a puszipajtás. Mocskos tolvaj gazember bolsevik Fidesz Mocskos tolvaj gazember bolsevik MSZP Egy bolsevik kutya kölkei az egész rohadt banda.
mákgubó
2015. július 25. 04:33
Ma Magyarországon politikus, miniszterelnök strómanjának lenni a legmenőbb!:))))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!