Az LMP feljelentést tesz a Magyar Nemzeti Bank ellen banktitok megsértése miatt

2015. augusztus 25. 15:16

Az LMP szerint a jegybank közleménye, melyben egy, az MNB-t bíráló cikket szerző újságíró hiteleire célozgattak „hadüzenet és fenyegetés minden állampolgár számára: törvénytelen eszközökkel is megpróbálják elhallgattatni a bíráló hangokat”. A párt hozzátette: az MNB nem is próbálkozik a mulasztások és hibák cáfolatával.

2015. augusztus 25. 15:16

Az LMP feljelentést tesz a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ellen banktitok megsértése, személyes adattal visszaélés miatt, mivel – álláspontjuk szerint – engedély nélkül hozták nyilvánosságra a Magyar Nemzet napilap egyik kritikus újságírójának folyamatban lévő hitelügyletét. Az LMP az MTI-nek küldött közleményében utalt az MNB keddi közlésére, ami szerint helyreigazítási pert kezdeményez a Magyar Nemzet ellen, mert a lap hétfői számában valótlan állításokat tett.

A jegybank a honlapján közzétett közleményben egyebek mellett azt írta, „a Simicska-lap mai állításai mögött a cikket jegyző újságíró egyéni hitelfelvétele, tájékozatlansága és vélt sérelmei állnak, amelyeket a napilap megpróbál  hamisan – általános gyakorlatként beállítani”. Az LMP erre reagálva arra hívta fel a figyelmet, hogy a személyes adattal való visszaélés akkor is megvalósul, ha nem banki forrásból származik Matolcsyék információja az újságíróról. A párt szerint a lépés „hadüzenet és fenyegetés minden állampolgár számára: törvénytelen eszközökkel is megpróbálják elhallgattatni a bíráló hangokat”.

Az LMP - több ponton is bírálva a jegybank tevékenységét – azt írta, az MNB nem is próbálkozik a mulasztások és hibák cáfolatával, szerintük ehelyett csak a bajokat szóvá tevő újságírók, állampolgárok fenyegetésére futja.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brigadéros
2015. augusztus 25. 21:08
[email protected] az LMP legjobban a Rákosi-korszakban vagy a nyilasok alatt érezné jól magát...Ott aztán ment minden nap a feljelentés, és a hatóságok is örültek neki!!!
pkarcsi
2015. augusztus 25. 17:24
Geci lmp jelenti fel az MNB-t?Ez a Soros és Simicska tökén lógó szarháziak?Mocskos zsidó politika ez.
csender
2015. augusztus 25. 16:07
sífer már megint pénzt akar orbánéktól - és sokat!
gfischer
2015. augusztus 25. 15:38
Az elmúttnyócévezés szép mutációjával állunk szemben. Már semmire sem tudnak érdemben válaszolni, annyira elzüllöttek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!