Bírósághoz fordul a Közgép, hogy indulhasson közbeszerzéseken

2015. augusztus 07. 08:18

Három évre tiltanák el a Közgépet a közbeszerzésektől a győri kikötőépítés során benyújtott és a hatóságok szerint hamis adatok miatt. Simicska Lajos cége most fellebbez: azt szeretnék, ha a bíróság helyt adna a társaság kérésének, amelyben többek között azt kezdeményezik, hogy a jogerős bírósági ítélet megszületéséig függesszék fel a kizárást – írja a Világgazdaság.

2015. augusztus 07. 08:18

Három évre kizárnák a Közgépet a közbeszerzésekből adathamisítás miatt: a cég most azt szeretné elérni, hogy a jogerős döntés megszületéséig függesszék fel a kizárást – írja a Világgazdaság. Simicska Lajos cége azt is szeretné elérni a Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon, hogy az elsőfokú bíróság vizsgálja felül és semmisítse meg a korábbi, szerintük jogsértő közigazgatási határozatot.

Egy győri kikötőépítés kapcsán született egy közigazgatási határozat, amely szerint a Közgép adatokat hamisított a közbeszerzési eljárásban, ezért három évre kizárják a közbeszerzésekből. Az adathamisítás egyébként az alvállalkozókra és bizonyos hajórészek méretére vonatkozott: Simicska cége azt állítja, hogy ezeket a – hajótulajdonosok által közölt – adatokat a Közgép csak továbbította.

A Győr-Gönyű Országos Közforgalmú Kikötő kivitelezését egyébként a A-Híddal és a Swietelskyvel együtt Mészáros Lőrinc cége nyerte, 6,9 milliárdos ajánlattal.

A Közgép a második Orbán-kormány alatt, a Simicska-Orbán konfliktus kirobbanása előtt kiemelkedően jól szerepelt az állami tendereken, azóta azonban még a többi versenyzőnek aláígérve sem tudott közbeszerzéseket nyerni. A cég minden bírói fórumot kihasznál a jogorvoslat érdekében.

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Strassnoff Ignác
2015. augusztus 07. 16:18
Olyan bájos mikor most azok a gyökér Orbán birkák köpködik Simicskát, akik 1-2 éve még esküdöztek, hogy az ország legrendesebb vállalkozója. Csak közben a vezér mást mond, a nyáj meg követi a kolomp hívó szavát...
Strassnoff Ignác
2015. augusztus 07. 16:15
Muhahaha! Ilyen, mikor a holló a hollónak is kivájja... Szar ügy ez Lajoskám. Simán tudsz annyit, hogy Orbán vajdát hidegre tedd, csak az a gáz, hogy bő 20 éven át együtt loptatok, úgyhogy ha borítod a bilit, te is mész a sittre. Ugyanezen okból az meg kénytelen eltűrni, hogy te a nyílt színen gecizzed, de mint a példa mutatja, egyelőre ő tud jobban kibaszni veled. Lenne az a lehetőség, hogy külföldre pucolsz és ott teregeted ki a mocskot, de mint köztörvényes bűnöző nem kapsz menedékjogot. A végén hazaadnának, aztán esetleg egy cellában ülnétek. És dédelgetnétek egymás cerkáját, mint anno a kollégiumban...
qccqccqcc
2015. augusztus 07. 14:27
Nyihihi, Lalikám, nem állsz nyerésre, hogy lehet?
Türelem
2015. augusztus 07. 11:07
Záróra van kedves vendégeink, illetve akarom mondani Közgép. A keresztapák élete sem örök, van egy természetes szelekció, elhullás. A tehetségesek a pénz megszerzésén kívül, távolabbra is látnak, van modoruk, képesek az önkorlátozásra, a változó hatalmi viszonyokhoz való alkalmazkodásra, a túlterjeszkedés veszélyeinek felismerésére, a barátság szentségének tiszteletben tartására. Aki buta, az osztályt ismételhet. Csak hát másokat is magával ránt. De ennek felismeréséhez is intelligencia szükségeltetik, ami Lajosnak nincs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!