A pedagógusoknak külsejükkel is ki kellene fejezni hivatásuk rangját

2015. augusztus 07. 09:53

Új etikai kódexet készít a Nemzeti Pedagógus Kar a tanárok számára. A kódex szerint egy jó pedagógus „gondosan kerüli a szenvedélybetegségek kialakulását” és „külső megjelenésével is kifejezi hivatása rangját”.

2015. augusztus 07. 09:53

Új etikai kódexet készít a Nemzeti Pedagógus Kar a tanárok számára, amelyet a köznevelési törvény tett kötelezővé. A kódex szerint egy jó pedagógus „gondosan kerüli a szenvedélybetegségek kialakulását”. Az etikai kódex célja, hogy a tanárok jó példát mutassanak a diákoknak. Az etikai normák között szerepel az is, hogy egy tanár a „külső megjelenésével is kifejezi hivatása rangját”. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke erre úgy reagált, hogy nem lehet negyven fokban nyakig begombolt ingben tanítani.

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2015. augusztus 08. 08:10
A csinos nők meztelenül, a csúnyák burkában. A férfiak szmokingban vagy frakkban.
mákgubó
2015. augusztus 08. 05:26
Demagógia, fidesz a neved...:)
mákgubó
2015. augusztus 08. 05:26
Demagógia, fidesz a neved...:)
imres
2015. augusztus 07. 21:58
Ha egy képzéssel foglakozó magáncégnél az oktató öltözete kívánnivalót hagy maga után, akkor repül. Jogosan. Volt alkalmam részt venni olyan tréningen, ahol az oktató megjelenését külön témaként elemezték. Nagyon helyesen. Egy oktató, ha belép abba a terembe, ahol tanulók vannak, akkor megjelenése észrevehető legyen. Ennek egyik feltétele az öltözéke. Maximálisan egyetértek a javaslattal. A pedagógusok a jövő nemzedékét oktatják. A példamutatás nemcsak viselkedésbeli, de öltözködésbeli kérdés is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!