Andy Vajna megvenné a TV2-t

2015. szeptember 15. 12:01

Az Andy Vajna tulajdonában lévő Magyar Broadcasting Co. Kft. hitelt vesz fel az évek óta veszteséges TV2-t üzemeltető cég megvásárlására – írja a VS.hu. A lap információi szerint az üzletember befektetése hamar megtérülne, mert napokon belül megjelenhet a kormányrendelet, amely több milliárd forint bevételt hoz a csatornának.

2015. szeptember 15. 12:01

A VS.hu információi szerint az Andy Vajna tulajdonában lévő Magyar Broadcasting Co. Kft. hétfőn szándéknyilatkozatot fogalmazott meg a TV2 Média Csoport Kft. megvásárlására. Az ügylethez egy osztrák tulajdonú magyarországi banktól vesz fel hitelt, a szerződéskötés csak ezt követően várható. A csatorna két évvel ezelőtti tulajdonosváltásakor 5 milliárd forintos árról szóltak a pletykák.

Évek óta veszteséges a TV2

A TV2 évek óta veszteséges, eddig csak a tulajdonosi hitelek tartották életben, a VS.hu azonban azt írja: készül az a kormányrendelet, amely terjesztési díjat szab ki a kábeltévé-szolgáltatókra, amelyek ezentúl nem ingyen kapják meg a lehetőséget, hogy kínálatukban benne legyenek a nagy nézettséget hozó kereskedelmi csatornák, köztük a TV2. Ez önmagában évente akár 5 milliárd forintnál is nagyobb összeget hozhat immár Andy Vajnának. 

A Magyar Broadcasting Co. Kft.-t még 2012-ben alapította Vajna luxembourgi cége. Ekkor még online kaszinó üzemeltetése volt a terv, ám a vállalkozás idén márciusban nevet váltott és júliustól pedig már nem szerencsejáték-szervezés a fő tevékenysége, hanem vagyonkezelés. Júniustól már maga Vajna is beszállt a cégvezetésbe, és márciustól a luxembourgi cég helyett az AV Investments Kft. a tulajdonos, amelynek üzletrészeit immár név szerint is Vajna birtokolja a nevadai Cinergi Pictures Entertainment mellett. Árbevételről egyik cég sem tudott beszámolni az elmúlt években, viszont az AV Investmentsben 18 milliárd forintnyi vagyon van.

Rádiója is lehet Vajnának

Emellett Andy Vajna idén nyáron rádióműsor-szolgáltatásra is alapított céget: a Radio Plus Kft.-nek ugyancsak az AV Investments a tulajdonosa, ügyvezetője pedig augusztus 24-étől Vajna mellett Bakay Mátyás is, aki a több száz milliós vesztegetéssel gyanúsított Vizoviczki László üzlettársa. Vajna jó esélyekkel indul a rádiócsatorna beindításában is, hiszen a Médiatanács két régebbi budapesti rádiófrekvencia felélesztését is elkezdte – írja a VS.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fahrenheit 451
2015. október 30. 11:35
addig kavarják a szart, hogy a zavarosban halászóknak bármikor utána vághassák a Lánchidat, meg a Halászbástyát is.
krksziget99
2015. szeptember 15. 19:38
Amilyen unalmas müsorokat és sorozatokat vetítenek nem csoda ha veszteségesek, csak az általuk sztároknak kikiáltott szereplőknek jutott milliók miatt nincs nyereség. Bár lehet , hogy azok is leadják a jattot a vezetésnek?!
tóth mária
2015. szeptember 15. 19:38
Volt kitől tanulni. A komcsik 60 évig ezt csinálták, az nem zavart?
Morgen
2015. szeptember 15. 19:37
Annyi mindent kapott már tőlünk! A fő ajándék a Timike volt, elégedjen meg vele!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!