Megnyílt az új idegenrendészeti előállító Röszkén

2015. szeptember 06. 09:26

Megnyílt az új idegenrendészeti előállító Röszkén, a táborba, ahol a regisztráció zajlik, vasárnapra virradó éjszakától folyamatosan kísérik be az elfogott határsértőket. A több ezer ember befogadására alkalmas létesítmény 38 millió forintba került.

2015. szeptember 06. 09:26

Megnyílt az új idegenrendészeti előállító Röszkén, a táborba, ahol a regisztráció zajlik, vasárnapra virradó éjszakától folyamatosan kísérik be az elfogott határsértőket – tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

A Belügyminisztérium korábbi tájékoztatása szerint az úgynevezett hangártól néhány száz méterre kialakított tábor építése 38 millió forintba került. A beruházáson, a munkások mellett, elítéltek is dolgoztak, akikre büntetés-végrehajtási őrök felügyeltek.
 
A hétszázszor százötven méteres területet ugyanolyan horganyzott acél oszlopokkal vették körbe, mint amiből az ideiglenes határzár épült, a kerítés tetejére NATO-drótot erősítettek. A 10,5 hektáros területet zúzott kővel szórták le, közvilágítással látták el, és mintegy száz sátrat állítottak fel. A tábor bejáratánál a személyzet számára konténereket helyeztek el, valamint egy mikrohullámú átjátszótornyot is telepítettek.
 
Késő este a regisztráció ellen tiltakozó migránsok közül – megnyugtatásuk érdekében – többet beengedtek körülnézni a táborba. A beszámolójuk szerint a fűtött sátrakban kényelmes ágyak vannak.
 
A rendőrség korábbi közlése szerint ezer ember befogadására alkalmas a gyűjtőpont.
 
Az utóbbi hetekben Röszke térségében érkezett az országba a legtöbb illegális bevándorló. A déli határszakaszon elkészült ugyanis az ideiglenes határzár gyorstelepítésű drótakadály része. Röszke közelében azonban a magyarországi település és a szerbiai Szabadka között áthalad a vasútvonal, amit kihasználva a migránsok be tudnak lépni az országba. Itt a múlt héten leállították a vasúti közlekedést, mert a migránsok megdobálták a közlekedő vonatot.
 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lazio154
2015. szeptember 06. 11:22
Mikor jön már rá valamely túlfizetett bármilyen rendfokozatu főhivatalnok, hogy a regisztrációs táborokat nem a déli határ mentén kell állitani. Azokat az Osztrák határ tól max. 5 km.-re kell létrehozni. Az adatfelvétel után igy is, úgy is arra mennek amerre akarnak, így kimaradna a főváros, a hosszú menetelések, a több napos ellátás stb. költségei.
Kopa
2015. szeptember 06. 10:41
Az NSA lehallgat mindent, ezért aztán mindenről tud, erről a "humanitárius" menekülthullámról, az összes részletével, szereplőivel embercsempészeivel, hajómenetrendekkel,induló csoportokkal stb. együtt. A WikiLeaks biztos már bontogatja az erre vonatkozókat, erre itt az európai sajtó értékel, találgat, kizár szóban eu-s országot, ---hülyít mindenkit. Tényleg kell egy békemenet, de úgy minden európai országban. Mert különben szélpártok lesznek hatalmon rövidesen ott is, ahol még nincsenek is.(Pl németországban)
majszter
2015. szeptember 06. 10:09
"Mindezek fényében OV-t és az országot szidalmazni..." Maradjunk annyiban, hogy OV és kormánya bőségesen megszolgálta a szidalmazást, míg a magyar civil emberek jelesre vizsgáztak emberségből és segítőkészségből - erről szól a "médiaricsaj". OV-t és kormányát joggal marasztalja el a világsajtó, mert politikai haszonszerzés céljából magyar nyelvű plakátokat gyártott a hívei gyarapítása céljából, ahelyett, hogy a menekülők nyelvén az európai eljárásokról és jogrendről tájékoztató füzeteket juttatott volna el már időben a megfelelő helyekre (pl török, görög stb. menekülttáborokba, Boszniába és Szerbiába. A teljesen értelmetlen és drága kerítésépítés helyett pedig menekülttáborokat kellett volna már régen létesíteni, hogy ne árasszák el a menekültek a magyar emberek földjeit, falvait, városait. Orbánnak bocsánatot kellene kérnie a magyar emberektől és civil szervezetektől, hogy helyette kezelték azt a menekültkérdést, amelyet Ő és kormánya totálisan elrontott. Sürgősen be kellene fejezni most már a Fidesznek a folyton másokra mutogatást, még mindíg szimpatikusabb lenne, ha beismernék, hogy ezt Ők rontották el, mint az a folyamatos sz@rlapátolás, amit 2010 óta kormányzás címén művelnek... Tessék megnézni mit tettek az osztrákok és a németek, amíg Orbán és kormánya csak hisztizett és követelőzött értelmes cselekvés helyett! Ezt kellett volna Nekik is tenni és akkor most emelt fővel állhatnák a világ előtt, így azonban csak szégyenkezhetünk a kormányunk impotenciája miatt!!!
luga
2015. szeptember 06. 09:59
Ameddig nem lehet zárva tartani a menekült táborokat, semmit nem lehet tenni, csak átsegíteni az országon a népvándorlókat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!