Rekord: háromnegyed nap alatt ötezer migráns érkezett Szerbiába

2015. szeptember 07. 08:29

Csak vasárnap délután és hétfő hajnal között rekordszámú, mintegy ötezer migráns érkezett Macedóniából Szerbiába. Mindeközben Magyarországon péntektől vasárnapig országszerte összesen 5386 határsértőt fogtak el a rendőrök.

2015. szeptember 07. 08:29

Ötezer migráns érkezett Szerbiába Macedóniából vasárnap délután és hétfő hajnal között, ez az eddig látott legnagyobb áradat – mondta az M1 aktuális csatorna tudósítója Presevoban. Jelenleg mintegy kétezren várakoznak a helyi sátortáborban, szintén kétezren pedig már el is indultak a szerb-magyar határ irányába, tehát egy-két napon belül újabb hullám érheti el Magyarországot – tette hozzá.

A Hegyeshalomból jelentkező tudósító azt mondta, az 1-es úton lévő „régi” határátkelőhely még mindig le van zárva, csak a migránsokat szállító buszokat engedik át. Magánszemélyek az M1-es autópályán keresztül érhetik el Ausztriát, emiatt azonban autópálya-matricát kell vásárolniuk.

Hozzánk egy hétvége alatt érkeztek ugyanennyien

Országszerte összesen 5386 határsértőt fogtak el a rendőrök péntektől vasárnapig – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata hétfőn az MTI-t. A rendőrség honlapján olvasható összesítés szerint pénteken 2181, szombaton 1002, vasárnap 2203 volt az elfogottak száma. 38 gyanúsított ellen embercsempészés, öt esetben pedig közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás. A legtöbb határsértőt mindhárom nap Csongrád megye déli részén fogtak el - közölte a megyei főkapitányság szóvivője. Szenti Szabolcs elmondta, hogy vasárnap 1991 embert, köztük 518 gyermeket tartóztattak föl, a legtöbben szír állampolgárnak vallották magukat. A határsértők ügyében idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség.

Hajnalig aztán még ezer embert fogtak el

Hétfőn reggel 8 óráig 999 illegális bevándorlót fogtak el, velük együtt 167 740-re nőtt idén a tiltott határátlépést elkövetők száma - mondta Balázs László, az Országos Rendőr-főkapitányság határrendészeti főosztályának vezetője a rendőrség sajtótájékoztatóján Budapesten.

Az ezredes ismertette: embercsempészet miatt 5 embert fogtak el, az idén emiatt 943 ember ellen indult eljárás. A Nyugati pályaudvarnál 50, a Keleti pályaudvarnál 160 illegális bevándorló van – mondta.

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pitypang1125
2015. szeptember 07. 09:53
Őrület hogy senki nem tesz semmit!
Laibach
2015. szeptember 07. 09:11
Jól dolgoznak az oroszok az eu lerothasztásán. Aszad legfőbb támasza ugye Putyin? Gondolom otthon Szíriában rádumálták a a lakosokat, hogy húzzanak a p.csába az eu-ba.
liberálzöld.
2015. szeptember 07. 09:01
Tök jó ez a migráns buli. Hetek óta erről szól a nóta. Tessék mondani, van még eladható állami föld, vagy már mind elvitte a Fityesz-maffia?
MZ/X
2015. szeptember 07. 08:55
Az osztrákok, az Unió mintagyerekei, már szórólapokon tájékoztatják az arab hordákat, hogy merre lehet tovább menni Németországba... :)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!