Rogán: Blokkolni fogjuk Horvátország schengeni csatlakozását

2015. szeptember 18. 22:35

Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke szerint a horvátok mondhatják azt, hogy felteszik a kezüket menekültügyben, de akkor a magyar kormány nem fogja támogatni csatlakozásukat a schengeni övezethez, mivel nem tartja őket eléggé felkészültnek. A kabinetfőnök szerint Magyarország alapvetően a magyar és az európai uniós jogszabályokat akarja betartani.

2015. szeptember 18. 22:35

Az Inforádió Aréna című műsorának nyilatkozva mondta el Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke, hogy Magyarország a kérdés napirendre kerülése esetén nem fogja támogatni Horvátország csatlakozását a schengeni övezethez az elmúlt két nap eseményei után. Rogán szerint ha Horvátország felteszi a kezeit menekültügyben, és mindenkit továbbenged, akkor „a magyar kormány azt fogja mondani, amikor a schengeni övezetről születik döntés, hogy erre Horvátország a jelenlegi kormányával és a jelenlegi vezetésével nincsen felkészülve”.

A kabinetfőnök ezen kívül még arról is beszélt, hogy Orbán Viktor újra el fogja mondani a rendkívüli EU-csúcson, hogy Magyarországon nem fog hot spot létesülni; illetve hogy először a határok megvédésének problémáját kell megoldani. Rogán szerint bebizonyosodott, hogy a fogadkozások és ígéretek ellenére például Ausztria és Horvátország ugyanannyira nehezen tudta kezelni a helyzetet, mint Magyarország.

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2015. szeptember 19. 13:13
A Külügy határozottsága szimpatikus, azonban a horvát rendőrök lefegyverzése, vagy ilyen módon történő lefegyverzése akár megalázó is lehet, márpedig a horvát az a nép, akit csak tisztelhetünk, de a megalázásuk soha eszünkbe sem juthat. Ha pedig minden áron kvázi "le akarták őket fegyverezni", akkor miért nem adtak nekik fejenként egy nagy papírzacskók hogy abba saját kezűleg tegyék bele a fegyverüket, ragasszák le, és csak otthon bontsák fel. Ez által a törvényesség is megkapta volna a magáét, meg a nemes nagyvonalúság is. ÉS SENKIBEN NEM MARADT VOLNA TÜSKE! Rogán pedig ne nyilatkozzon össze-vissza! Próbálja meg kordában tartani azt a fene nagy élettapasztalatát, annál is inkább, mert ezekben az ügyekben a Külügy az illetékes!
liberálzöld.
2015. szeptember 19. 10:30
Na majd a Rogán blokkol. Még lehet, hogy blokkoló óra is van a gumilakásában.
VakzKommondor
2015. szeptember 19. 09:49
Es a szomszéd fel volt készülve a két milliárdnyi plakát megrendelésre? Biztos beki előre szóltak , nem ugy mint a horvatoknak. Tenyleg miért nem a felkészüléssel foglalkoztatok kampányolás helyett ha mar fel éve megvolt az Info h elindult pár 100 ezer ember Te faszfej hobbit Most meg meg a fejetlenség
csuka
2015. szeptember 19. 09:48
"ISIS: Ne menjetek Európába, telepedjetek le nálunk!" ===================================================== Orbán kormány: Ne hallgassatok rá! Gyertek hozzánk! Mi mindenkit befogadunk. /Csak pénteken több mint ötezret!/ SOROS LEGJOBB ÜGYNÖKE ORBÁN.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!