Több száz migráns érkezik még Szerbia felől

2015. szeptember 15. 08:24

Horgos 2 határátkelőn hétfőn huszonkét óra után már nem engedett be a rendőrség migránsokat Magyarországra. A szerb-macedón határnál lévő Presevóba hétfőn még kétezren érkeztek, akik még nem érték el a szerb-magyar határt. A határátkelőn elvileg már senkit nem engednek át.

2015. szeptember 15. 08:24

Kétórás várakozás után, néhány perccel éjfél előtt a magyar határőrség elkezdte húszas csoportokban beengedni a várakozó migránsokat Magyarországra Horgosnál. A menekültek úgy tudják, a határt azt követően zárják le, hogy a helyszínen lévők bejutottak.

Huszonkét óra után nem engedtek be migránsokat Magyarországra a Horgos 2 határátkelőn. A bevándorlók úgy tudták, azért, mert a röszkei oldalon elfogytak az őket továbbszállító buszok. A migránsok türelmesen várakoztak. Az MTI tudósítójának több migráns is azt mondta, nem szeretné, ha Magyarországon nyilvántartásba vennék, nem szeretne ujjlenyomatot adni. A legtöbben Németországba tartanak.

A határon különböző segélyszervezetek és önkéntesek adtak élelmiszert és vizet a migránsoknak, valamint ők segítettek nekik ötös sorokba rendeződni, hogy az átkelésnél ne történjen rendbontás. Szerb rendőrök is vannak a helyszínen, ám nem avatkoznak be a migránsok mozgásába.

Szerbiában több százan tartanak még a magyar határ felé 

Több százan tartanak még a magyar határ felé Szerbiában: a szerb-macedón határ mellett fekvő Presevóba hétfőn kétezren érkeztek, ők még nem értek el Horgosig, az MTI tudósítója pedig több tucatnyi olyan migránssal találkozott kedd éjszaka, aki a síneken gyalogolt a határátkelőhely felé. A határátkelőn viszont már nem engednek át senkit – legalábbis ezt mondják az újonnan érkezőknek.

A Horgos 2 nevű határátkelőhelyen elsősorban az autópályáról letiltott járművek kelhetnek át 7 és 19 óra között, az átkelőt azonban hétfő kora este lezárták előttük, hogy a migránsokat ide tereljék. A főleg a Közel-Keletről érkezőket buszokkal szállították Presevóból, Belgrádból, Szabadkáról és Magyarkanizsáról az átkelőhöz, ahol kisebb csoportokban engedték be őket Magyarország területére. 

A magyar határőrség hétfő este – nem sokkal a határvédelmi szigorítások életbelépése előtt – közölte a határátkelőhelyen tartózkodó migránsokkal: a zöldhatáron 35 méterenként egy-egy rendőr vagy katona áll, ezért ne próbáljanak meg ott átjutni Magyarországra – mondta egy arab-angol tolmács az MTI-nek Horgoson.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2015. szeptember 15. 10:37
Máshol azt olvasni, hogy vannak olyan csoportok, akik visszafordultak.
áfonya
2015. szeptember 15. 08:58
TITKOS TERV – a migránsáradat. A pénzhatalmi világelit az Antikrisztus útját egyengeti? És a politikusok? A feszültség egyre nő nem csak hazánkban, hanem egész Európában. Bár a neves katonai szakértők folyamatos “vészjelzéseket adnak le”, a politikusok mégsem teszik meg azokat a lépéseket, melyekkel megmenthetnék az Európai értékeket. http://www.hirmagazin.eu/hirek/tudastar/minden-erdekessegek/titkos-terv-a-migransaradat
áfonya
2015. szeptember 15. 08:55
Menekülteknek látszó terroristák.Gyerekeket hoznak maguk előtt tolva,,most akkor ez humánus a ballib szerint ,több ezer kilóméteren kínozzák az embertelen úttal harci helyzetre felhasználva a gyerekeket . Magányos akciókra szólított az al-Kaida. A nyugati országokban végrehajtandó magányos, nem szervezett támadásokra szólította fel a muzulmánokat az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet vezetője egy, az interneten vasárnap közzétett hangfelvételen. http://magyarhirlap.hu/cikk/35217/Maganyos_akciokra_szolitott_az_alKaida
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!