Dirk Gerkens, az RTL Klub korábbi vezére fogja vezetni a Vajna-féle TV2-t

2015. október 15. 15:58

Nem semmit húzott Andy Vajna: miután megvásárolta a TV2-t, a csatorna élére azt a Dirk Gerkenst kérte fel, aki márciusig az RTL Klub vezérizgatója volt. Vajna nem mond le, mert ügyvédje szerint a tévécsatornában szerzett részesedés nem összeférhetetlen a kormánybiztosi megbízással.

2015. október 15. 15:58

Az RTL Klub egykori vezérigazgatója, Dirk Gerkens veszi át hamarosan az immáron Andy Vajna kezében lévő TV2 irányítását – írja az Origo.  Az új menedzserét Andrew G. Vajna személyesen mutatta be csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján, miután bejelentették: az érdekeltségébe tartozó Magyar Broadcasting Co. Kft. vásárolja fel a televíziót.

A vezető pozíció a cél 

Andrew G. Vajna a tájékoztatón közölte: a TV2-ből az ország vezető kereskedelmi televízióját kívánják létrehozni. Hozzátette, reményei szerint három héten belül megkapják a Gazdasági Versenyhivatal hozzájárulását a tranzakcióhoz. Beszámolt arról is: a jelenlegi menedzsment tagjai, Simon Zsolt és Yvonne Dederick az átadás levezényléséig, vagyis mintegy másfél hónapig még pozíciójukban maradnak, azt követően azonban az új vezérigazgató dönti el, kivel kíván együtt dolgozni.

Vajna nem mond le, álmokat valósít meg

Andy Vajna ügyvédje szerint nincs összeférhetetlenség a kormánybiztosi pozíció és az országos tévécsatornában szerzett meghatározó üzleti részesedés között, ezért az egykori producer nem mond le.

A vételárról a filmügyi biztos nem nyilatkozott, mint mondta, az titok. Azt viszont elárulta, már húsz éve vágya volt egy saját csatorna. Az új igazgatóval kapcsolatban pedig úgy fogalmazott, Gerkens az az ember, „aki ahhoz a jövőhöz kell, amit megálmodtam”. 

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2016. február 09. 12:24
Ideje lenne letörni Vajna szarvait.
mákgubó3
2015. október 16. 14:20
Vajna az új pénztáros a Hungarian Cosanostrában. Simicska maffiafőnök meg ott baszik ki velük ahol tud. Kis magyar Szicília 2015. A migráncsokkkal most mi van, terelőjuhászok?:))))))))))))))
mákgubó3
2015. október 16. 14:20
Hát ne szarj be, Zaki!:))))))
tommybravo
2015. október 16. 11:41
Vajna kap kaszinókoncessziót. Vajna kap adómentességet a kaszinóira. Vajna megveszi a tv2-t (a megspórolt adóból). Véletlen volna?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!