Figyelő: Vajna megvette a TV2-t

2015. október 13. 15:27

A Figyelő információi szerint Andy Vajna aláírta a TV2 megvásárlásáról szóló szerződést. Az üzletet, amely vélhetően több mint 20 milliárd forintos, a héten írhatja alá a TV2 két jelenlegi tulajdonosa Simon Zsolt és Yvonne Dederick.

2015. október 13. 15:27

A Figyelő információi szerint a héten bejelenhetik, hogy a kormányzati körökben jól mozgó Andy Vajna megvásárolja a TV2-t. A lap, amely online kiadásában csak részleteket közöl az üzlettel kapcsolatban azt írja: Vajna bő kéthónapos tárgyalássorozatot követően írta alá a csatorna megvételéről szóló szerződést. A Figyelő szerint a csatornát másfél éve megszerző menedzserek, Simon Zsolt és Yvonne Dederick is hamarosan aláírja a szerződést.

Vajna állítólag a jelenlegi tulajdonosi kör valamennyi tartozását átvállalja és ki is fizeti őket. A hírek szerint nem jár rosszul pénzügyileg Simon Zsolt és Yvonne Dederick sem a tranzakcióval, mivel több pénzt kapnak a médiavállalkozásért, mint amennyit eddig fizettek érte. Az üzlet értéke vélhetően meghaladja a 20 milliárd forintot, amit Vajna nagyrészt hitelekből fedez.

Az akvizíciót még a versenyhivatalnak is jóvá kell hagynia, illetve vannak egyéb szerződéses ügyei is a csatornának, amit a tulajdonosváltás előtt rendezni kell, így Andy Vajna jövő héten még nem lesz házon belül. Év végére ugyanakkor egész biztosan a Fidesz-közeli vállalkozó tulajdonába kerül a második legnagyobb hazai kereskedelmi csatorna.

Fotó: Origo

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mákgubó2
2015. október 15. 16:04
Te madár most miért nem verdesel a szárnyaiddal és offshore-ozol kidagadt erekkel, mint a gazdáid, baszom a csőrödet?:)))))))
poverello
2015. október 14. 10:02
Nagyon szívesen! Megtesszük ezt 2018-ban is. Amúgy ezeket a felháborodott mondataidat elolvastam volna a kilncvenes és a kétezres években is, amikor minden a ballib médiáról szólt, és amikor szóba került, hogy alakítsák át a médiaviszonyokat, M.P. azt mondta, hogy tessék venni maguknak. Hát most tetszettek venni...
nanemáne
2015. október 14. 09:02
Selejtet ki vesz?
Cezar
2015. október 14. 09:02
Meg is van a kellő nézőszám... Ez egyszerű statisztika...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!