Jobbik: Vegye fel a kormány a kapcsolatot a szíriai Aszad-kormánnyal!

2015. október 17. 14:27

A Jobbik felszólította a kormányt, hogy Magyarország vegye fel újra a diplomáciai kapcsolatot a szíriai Bassár el-Aszad elnök kormányával. Gyöngyösi Márton emlékeztetett: a damaszkuszi nagykövetségét Magyarország 2012 decemberében zárta be arra hivatkozva, hogy nem tekinti az Aszad-kormányt Szíria legitim vezetésének.

2015. október 17. 14:27

A Jobbik arra szólította fel szombaton a magyar kabinetet, hogy vegye fel újra a diplomáciai kapcsolatot Bassár el-Aszad szíriai elnök kormányával. Gyöngyösi Márton, a párt országgyűlési képviselője emlékeztetett arra: a magyar külügyminisztérium 2012 decemberében kiutasította Szíria diplomatáit Magyarországról, és bezárta a damaszkuszi nagykövetséget azzal az indokkal, hogy Magyarország nem az Aszad-kormányt tekinti a szíriai nép legitim vezetésének, hanem „a különböző felkelő-csoportosulásokat”.

A politikus szerint ugyanakkor az elmúlt három év bebizonyította, hogy az Aszad-kormány sokszínű ellenzékéből nőtt ki az Iszlám Állam terrorszervezet. A Jobbik ezért arra szólítja fel a magyar kabinetet, hogy kövesse meg a szír népet, amely „többségében az Aszad-kormányt támogatja”, és vegye fel újra a diplomáciai kapcsolatot Bassár el-Aszad kormányzatával.

Gyöngyösi Márton kiemelte: a migrációs probléma megoldásához is stabil Szíriára és a damaszkuszi államhatalommal újralétesített diplomáciai kapcsolatra van szükség, márpedig szerinte ma Szíria stabilitását az Aszad-rezsim garantálja, míg az ellenzéki csoportok a káosszal egyenértékűek.

Összesen 187 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bodor Zoltán
2015. október 18. 21:09
Gondolkodjunk már kicsit előre és bújunk ki az atlanti fenékből. Jelenleg Bécsben, Varsóban, Belgrádban, Berlinben, az összes ázsiai országban és egy halom arab országban is van Aszad féle vezetésnek követsége. Csak mi rohantunk előre(?) a "demokratikus" szír ellenzéket elismerni, ami kapitális hiba volt. Bármi is lesz a jövő, Aszad nélkül nincs Szíriának jövője, az un. ellenzéknek meg semmilyen jövője sincs!
magnamater
2015. október 18. 11:43
Orbán már rájöhetett volna, ha itt nem utálják annyira a liberálisokat,a hazug külföldi propaganda már őt is megbuktatta volna.
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2015. október 18. 10:34
Na gyerünk Viktorka. Ezt ugord meg. Elég kalandosnak tűnik nem? Putyiú, putyiú.
Mich
2015. október 18. 10:21
Nem kérünk külpolitikai tanácsokat orosz ügynököktől!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!