Migránsok fogolyzendülése miatt indult eljárás

2015. október 26. 12:16

A határzár tiltott átlépésének bűntette miatt elítélt, és kiutasításra váró migránsok pénteken eltorlaszolták zárkáik ajtaját a nagyfai ideiglenes befogadóállomáson, tönkre tették a zárkák fűtését, és csak estére hagyták abba az erőszakos cselekményeket. Az ügyészség kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

2015. október 26. 12:16

Fogolyzendülés minősített esete miatt indult eljárás tíz migráns ellen, az ügyészség kezdeményezte az előzetes letartóztatásukat – közölte a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI érdeklődésére.

Szanka Ferenc elmondta, a tiltott határátlépés szabálysértés miatt idegenrendészeti őrizetben lévő vagy a határzár tiltott átlépésének bűntette miatt elítélt, és kiutasításra váró migránsok pénteken eltorlaszolták zárkáik ajtaját a nagyfai ideiglenes befogadóállomáson. Az egész nap tartó erőszakos cselekmények során a fogvatartottak tönkretették a zárkák fűtését, és csak estére sikerült meggyőzni őket arról, hogy nyissák meg a helyiségeket.

A zendülés azonosított kezdeményezői - hét iraki, két szír és egy szerb állampolgár - ellen büntetőeljárás indult, a Csongrád Megyei Főügyészség kezdeményezte az előzetes letartóztatásukat – tudatta a csoportvezető ügyész.

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kenwood
2015. október 26. 17:13
Kicsit odaadni öket a fradi, ujpest kemenymagjanak, hogy el tudjak kezdeni a beilleszekedest. Szerintem erre az idöre felre tudna tenni mindket csapat b-közepe a nezeteltereseket... Kis tesi ora, nehogy eltunyuljanak szegeny migroook.
Morgen
2015. október 26. 16:52
Meg kell tőlük szabadulni, mielőtt megszervezik a szabadításukat a társaik! Kár lenne a börtönőrökért! (Én szóltam).
Tintamin
2015. október 26. 16:39
Mondjuk kurvazabos lennék én is, ha párszázezer haverom már a fricceknél héderezik, engem meg épp kiemeltek a balkáni magyarok valami hülye törvényre hivatkozva, mert csak.....
balbako_
2015. október 26. 15:57
Örökre kitiltani őket. Ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!