Undorító üzemeket záratott be a NÉBIH

2015. október 08. 11:03

Két zöldségtisztító üzem működését függesztette fel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, miután koszt és számtalan szabálytalanságot találtak. 11 tonna alapanyagot kellett megsemmisíteni.

2015. október 08. 11:03

A hulladékot nem különítették el a készárutól, nem tudták igazolni az alapanyagok eredetét, nem dokumentálták a dolgozók egészségügyi alkalmasságát, elhanyagolták a takarítást és még a kézmosó sem működött – csak néhány dolog azok közül, amiket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) tárt fel két úgynevezett zöldségtisztító üzemben, ahol konyhakész zöldségcsomagokat állítottak elő.

A hivatal többszázezer forintos bírságot szab ki, a fertőtlenítésig felfüggesztette az üzemek működését, és 11 tonna alapanyagot semmisített meg. 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kizökkentidő
2015. október 08. 12:24
Ha ennél is undorítóbbat szeretnének látni, keressenek fel hús vagy tejfeldolgozó üzemeket.
thymian
2015. október 08. 11:38
Többszázezres bírság? Valószínűleg a mellényzsebből kifizetik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!