Együtt: Csak szavakban családbarát a kormány

2015. november 05. 15:34

Szelényi Zsuzsanna, az Együtt politikusa kijelentette: a jelenlegi kormány valójában egy elavult, archaikus és alapvetően tradicionális szemléletmódot képvisel és csak szavakban családbarát. Szelényi Zsuzsanna családellenesnek nevezte a központosított oktatási rendszert és azt, hogy a kormánypártok nem támogatták a gyermekéhezés megszűnését célzó előterjesztést.

2015. november 05. 15:34

A kormány csak szavakban családbarát, valójában egy elavult, archaikus és alapvetően tradicionális szemléletmódot képvisel - reagált Szelényi Zsuzsanna, az Együtt politikusa, országgyűlési képviselő Orbán Viktor miniszterelnöknek a Budapesti Demográfiai Fórumot megnyitó beszédére csütörtökön Budapesten újságíróknak. Azt mondta, a kormány – ahogy a korábbiak is – jellemzően a családok anyagi támogatásával próbálkozik, amikor a családok megerősítéséről beszél, igazi népességnövekedést ugyanakkor szerinte egy korszerűbb, „szellemesebb”, jövőorientált családpolitikával és egy nagyon végiggondolt, okos bevándorláspolitikával lehet elérni.

Hangsúlyozta: az Együtt szerint a családok megerősítése, támogatása komoly szemléletváltozást igényel, nem elég csak pénzt adni a családoknak. Európában bebizonyosodott – mondta –, hogy azok az országok sikeresek, ott születik sok gyerek, ahol a nők és a férfiak közötti szerepek alapvetően kiegyensúlyozottak a társadalomban és a családban is.

Szelényi Zsuzsanna fontosnak nevezte a családon belüli erőszakkal szembeni fellépést is. Családellenesnek nevezte a központosított oktatási rendszert és azt, hogy a kormánypártok nem támogatták a gyermekéhezés megszűnését célzó előterjesztést. A menekültpolitikával kapcsolatban azt mondta: a miniszterelnök téved, ma már az egész világon tudják, hogy a demográfiai változásoknál igenis tekintetbe kell venni a külföldről érkezők befogadásának lehetőségét.

Az Együtt azt javasolja, hogy strukturált, tervezett keretek között foglalkozzon ezzel a gondolattal Magyarország is. Szelényi Zsuzsanna hozzátette: számos olyan ország van, amely kifejezetten a bevándorlásra épül, szerinte az, hogy bevándorlók gazdagítják és építik egy ország kultúráját és civilizációját, létező valóság, az idegenektől való félelem keltése pedig „fenyegető propaganda”.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Greffiti
2015. november 05. 18:53
Bezzeg a ti libatolvajotok családbarát volt. Eltörölte a 3 éves gyest, csak 2 év maradt. Szétadóztatta a családokat. Áh, mit idegesítem magam egy hülye picsa miatt, akiknek a támogatásuk: 0,001 %
pemete jakab
2015. november 05. 17:43
"Együtt: Csak szavakban családbarát a kormány...hogy a kormánypártok nem támogatták a gyermekéhezés megszűnését célzó előterjesztést." A ballib meg retorikában sem volt családbarát. Egyes választók ezt eszik meg, mások meg amazt. És vannak olyan gyerekek, akik meg nagyon esznek, de nem azért, mert túlságosan válogatósak lennének. Arra ott vannak a választók, akik kiválasztják, melyik oldal ne tegyen ez ellen.
smarton
2015. november 05. 16:51
"A kormány csak szavakban családbarát" Nem igaz.
malakka
2015. november 05. 16:29
Ugyan mi a franctól családellenes a központosított oktatási rendszer? " igazi népességnövekedést ugyanakkor szerinte egy korszerűbb, „szellemesebb”, jövőorientált családpolitikával és egy nagyon végiggondolt, okos bevándorláspolitikával lehet elérni." Fasza. És ha eltekintünk az "elavult, archaikus és alapvetően tradicionális" szemlélettől, a szellemes és jövőbe tekintő családpolitika hogyan szeretné elérni a népességnövekedést? Egyedülálló, feminista frontharcosok mesterséges megtermékenyítéséből fakadó gyermeklétszámot lepasszolják a homokos pároknak?! "számos olyan ország van, amely kifejezetten a bevándorlásra épül" Egy tételes felsorolás nagyban alátámasztaná ezen állítás hitelességét. "szerinte az, hogy bevándorlók gazdagítják és építik egy ország kultúráját és civilizációját, létező valóság" Igen, kb. úgy mint az a valóság, amikor három nappal a horda őrjöngése UTÁN lement Debrecenbe, és nem is értette, hogy mi a probléma... Az Együtt ma a laza, cool és elképesztően felkészült baloldal leginkább gyomorforgató alakulata.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!