A rágalmazó bocsánatot kér

2015. november 05. 12:50

Nem találtam bizonyítékot arra, hogy felrúgott menekült fociedző, Uszama Abd El Mohszín népirtásban vett részt és hogy az An-Nuszráh front tagja volt. Hamisan vádoltam meg Uszama Abd El Mohszínt. Nagyon sajnálom a történteket.

2015. november 05. 12:50
Jászberényi Sándor

„Szeptember 23-án kora reggel a nyilvános írói Facebook oldalamra kiírtam, hogy felrúgott menekült fociedző, Uszama Abd El Mohszín népirtásban vett részt, az An-Nuszráh front tagja volt, ezeket az állításokat pedig ellenőriztem. Az átgondoltnak legkevésbé sem nevezhető posztom bejárta a magyar sajtót, mire magamhoz tértem már munícióként használták fel a menekültellenes hírportálokon. Több mint egy hónap eltelt, de egy állítást sem sikerült érdemben megerősítenie senkinek sem Szíriában vagy Irakban. (...)

A következőket tettem: először is megkértem az általam ismert kurdokat, a fent már említett Hewa Jeff-t, Kaúa Nadír Káder aktivista barátomat Erbilben és az újságíró Goran Halabjait, hogy keressenek nekem kapcsolatokat a PYD-vel, vagy bárkivel, akinek hozzáférése lehet bármilyen bizonyítékhoz. (...) Bárkitől, akit sikerült előkerítenem először ígérgetés, majd hallgatás volt a válasz, már, ha volt válasz egyáltalán. (...)

Érdemi dokumentumokat a mai napig nem kaptam. Semmit, ami igazolná, hogy a felrúgott fociedző bármiben is bűnös lenne. Ergo ártatlan, mert az európai államok alkotmányai kimondják, hogy minden ember ártatlan, amíg ennek az ellenkezője be nem bizonyosodik. (...)

Ahelyett, hogy csendben kivárnék és elsettenkednék a sötétben, most leírom, hogy tévedtem, hogy hamisan vádoltam meg Uszama Abd El Mohszín és, hogy bár ne tettem volna. Nagyon sajnálom a történteket.”

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2015. november 06. 06:44
Igy tud a hülyeség megdicsőülni. Az ujságírócska ír valamit,ami hülyeség, vagy sem, majd nyilvánosan visszavonja, és bocsánatot kér,és ime kész a hírnév. Ismertté vált. Ugy gondolom mi olvasók az ilyen hírnévszerzőkket meg kell,hogy buktasssuk,vagy fel kell,hogy buktassuk.Mondjuk ki, hogy a fenti személy- ostobaság okán- persona non grata.
veletlen
2015. november 05. 21:30
Naivan szkeptikus vagyok...
hakos
2015. november 05. 18:50
Vajon Uszama Abd El Mohszín mikor fog bocsánatot kérni László Petrától, hogy hamisan azzal vádolta meg, hogy felrúgta őt....
Csomorkany
2015. november 05. 18:28
Nagyjából rendben van, ez a félmondat azonban elég hiteltelen önigazolgatás egy ekkora baromság után: "Ahelyett, hogy csendben kivárnék és elsettenkednék a sötétben..." Basszus, gyereket is gyilkolhatnál, bankot is rabolhatnál, ha ezek helyett úgy döntesz, hogy megpróbálsz tisztességes lenni, az nehogy már érdem legyen. A minimum minimuma, ha újra tükörbe akarsz nézni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!