Szijjártó: Ausztriának az európai szabályok betartásán kellene fáradoznia

2015. november 13. 17:02

Szijjártó Péter szerint Európa vezetőinek a migrációs válság súlyához mérten kellene cselekednie, és nem más országokat bírálnia. A magyar külügyminiszter ezt azzal kapcsolatban mondta, hogy Ausztria bejelentette: négy kilométeres kerítést épít Spielfeldnél a migránsok terelésére, de ez nem jelenti az ország „orbanizálódását”.

2015. november 13. 17:02

Ausztria szocialista védelmi minisztere ahelyett, hogy Magyarországot bírálja, inkább az európai közös szabályok betartásán fáradozzon – közölte a külgazdasági és külügyminiszter pénteken. Szijjártó Péter a közleményben arra reagált, hogy Ausztria bejelentette: négy kilométeres kerítést épít Spielfeldnél, de az nem szögesdrótkerítés lesz. Gerald Klug szociáldemokrata védelmi miniszter szerint nem kerítésről, hanem a menekültek rendezett irányításához szükséges rendszerről van szó. A szociáldemokrata politikus utalt arra is: a határ mentén felkészülnek arra, hogy jobban terelhessék a migránsokat. Úgy fogalmazott: nem került sor Ausztria „orbanizálódására”.

A külgazdasági és külügyminiszter mindezzel kapcsolatban tudatta: „érdeklődéssel figyeljük azt, ami Ausztriában történik. Valamit építenek az osztrák-szlovén határra, de nehéz megmondani, hogy mit, hiszen a kerítést nevezték már »szárnyas kapunak«, most pedig dróthálót emlegetnek”. Szijjártó Péter szerint legtalálóbban a védelmi miniszter fogalmazott, hiszen közölte, hogy ez nem kerítés, hanem „a rendezett irányításhoz szükséges rendszer.” Ideje lenne, hogy Európa vezetői a feladat súlyának és jelentőségének megfelelően beszéljenek és cselekedjenek – hangsúlyozta a tárcavezető.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2015. november 13. 23:39
"Szijjártó Péter szerint Európa vezetőinek a migrációs válság súlyához mérten kellene cselekednie, és nem más országokat bírálnia." Ez milyen nyelven van? Azért ha én lennék az MTI vezetője, akkor alapkövetelmény lenne a magyar nyelvtudás. A vezetőI az TÖBBES szám, ebből kifolyólag a ragozott igéket is többes számba kell(ene) tenni. Azaz cselekedniÜK és bírálniUK. Elképesztő az MTI színvonaltalansága. :-(
memocrat
2015. november 13. 20:36
Ausztria faymannizálódik. Valami csak felépül, aminek esetleg tudják majd a nevét is. A lényeg, hogy rendszerrel terelnek pofátlan felsőbbrendű kritikai észrevételekkel. Mert azt nekik szerintük lehet. Bár lenne okuk az önbizalomra!
dick52
2015. november 13. 19:18
A birka osztrakja.
Droite
2015. november 13. 19:03
Azt hiszem realis ha egy kulugyminiszter valaszokat fogalmaz az orszagat ert kritikakkal kapcsolatban. Az hogy kulfoldon megszoktak hogy bele lehet rugni magyarorszagba az a Goncz, Martonyi fele mmegalkuvo, beszari kulpolitikakezeles eredendo eredmenye! Nekem semmi bajom ezzel a konfrontativabb magyar kulpolitikai kommunikacioval. Le lehet szokni arrol hogy mindenfele senkihazi beletorli a szaros szajat Magyarorszagba!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!