Csütörtökön támadja meg Magyarország a kötelező kvótákat az Európai Bíróságon

2015. december 03. 11:07

Nem elég tiltakozni, cselekedni is kell – jelentette ki Orbán Viktor csütörtökön annak kapcsán, hogy Magyarország ezen a napon támadja meg az Európai Bíróságon a kötelező kvótákról szóló EU-s döntést. A miniszterelnök emlékeztetett: Szlovákia már cselekedett.

2015. december 03. 11:07

Magyarország ma beadja a migránsok kötelező kvóták szerinti szétosztásáról szóló EU–s döntést megtámadó keresetét az Európai Bíróságra – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) XIV. plenáris ülésén, csütörtökön Budapesten, a Várkert Bazárban. Nem elég tiltakozni, cselekedni is kell – mondta a kormányfő, emlékeztetve arra, hogy Szlovákia szerdán tette meg ugyanezt, és fordult az Európai Bírósághoz.

Orbán Viktor beszédében hangsúlyozta: a visegrádi együttműködés (V4) tagállamai – Magyarország mellett Csehország, Lengyelország és Szlovákia – bebizonyították, hogy „ha akarjuk, meg lehet állítani a migránsáradatot”. Utalt a V4–es határvédelmi együttműködésre, megjegyezve, hogy hamarosan Macedóniában is megjelennek majd magyar határvédelmi erők. Sokan azonban, akik „más észjárást követnek”, nem örülnek ennek a sikernek – tette hozzá. Példaként azt mondta, hogy az elmúlt napokban Magyarországgal szemben indított jogi eljárásokat is bosszúnak tekinti, mert a magyar kormány szembe mert fordulni Brüsszel bevándorláspárti politikájával. Orbán Viktor előadásában hosszan szólt arról a magyar kormányzati álláspontról, amely szerint a nemzetek létezése Európában nem a problémák forrása – mint azt sokan hiszik, és éneklik „a nemzetek feletti válás indulóját” Brüsszelben és „a pénzügyi központok különböző európai fővárosaiban” –, hanem a megoldások előfeltétele.

A miniszterelnök több kísérletet is említett a nemzetek létezése ellen. Ilyen volt szerinte az, amikor a készülő uniós alkotmányból kihúzták az utalást a keresztény gyökerekre, holott „ez ténykérdés”. A nemzetek elleni lépésként értékelte azt is, hogy egyre több tagállami hatáskört vontak el a nemzeti szuverenitás köréből, és adták az eurobürokraták kezébe. Ezzel kapcsolatban megemlítette: az Egyesült Királyság ma már az egész európai jogrendszer revízióját követeli annak megállapítása érdekében, hogy melyek azok a jogkörök, amelyek indokolatlanul – talán még jogszerűtlenül is – kerültek át az eurobürokratákhoz. 

Végül a migrációs válságot is a nemzetek meggyengítésére tett kísérletnek nevezte a kormányfő. Úgy fogalmazott: Európa elitje 2015–ben egy igazán veszélyes lépésre szánt el magát, amikor szélesre nyitotta az EU külső határait a tömegével beözönlő migránsok előtt. Szavai szerint egy „bizarr koalíció” jött létre az embercsempészek és a jogvédők között, amit kívülről támogatnak vezető európai politikusok is.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kizökkentidő
2015. december 03. 13:51
A pipogya politikusaink feltétel nélkül léptettek be minket a gittegyletbe, sőt még az unió szabott feltételeket nekünk. Politikusaink az összes szerződést feltétel nélkül írták alá, nem is beszélve Románia vagy Szerbia csatlakozásáról. Orbán is a belépés mellett agitált és minden szuverenitás vesztő szerződéshez a szavazatával is hozzájárult a fidesszel együtt.
pacurofagus oxitoxicus
2015. december 03. 12:01
"Robert Fico a jövő márciusi parlamenti választások előtt igyekszik politikai tőkét kovácsolni a menekültválságból. Az utóbbi időben szinte nem telt el úgy nap, hogy ne nyilatkozott volna a szlovák médiában a migránsválsággal kapcsolatban. A kormányfő retorikája a közelgő választásokra való tekintettel egyre inkább e téma felé irányul." "Fico az egyik kereskedelmi televíziónak egyenesen azt a cinikus választ adta, hogy 2012-ben, miután kormányt alakítottak, ők rendeltek kétmillió szíriai menekültet Európába, hogy segítségükkel megnyerjék a 2016-os választásokat is." "Elemzők szerint a szlovák kormány menekültkérdésben hozott intézkedései is azt a célt szolgálják, hogy erősítsék Ficóék pozícióját." http://inforadio.hu/hir/tudositoink/fico-hasznot-huz-a-menekultekbol-771497
Vezetéknév Utónév
2015. december 03. 11:54
A kvóta elleni jogi erőlködés pótcselekvés.
cutcopy
2015. december 03. 11:36
"a nemzetek létezése Európában nem a problémák forrása" Ezt lehetetlen megértetni azzal a pár elmebeteg brüsszeli vezetővel akik muszlimokkal próbálják homogenizálni az EU nemzetállamait..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!