Az oszlopharc fokozódik: nem áll le a fővárosi bontóbrigád

2016. január 12. 11:17

Bár a Fővárosi Törvényszék bejelentette, napokon belül határoznak arról, hogy megtiltják-e az ítélethozatalig a Mahir Cityposter hirdetőoszlopainak bontását, a főváros nem várja meg a döntést: addig is tovább bontják az oszlopokat, és arra hivatkoznak, hogy a felperes előző erre vonatkozó kérelmét is elutasították.

2016. január 12. 11:17
Lándori Tamás

Miközben a Fővárosi Törvényszék Varsányi utcai épületében zajlott a Mahir Cityposter és a főváros közötti per első tárgyalása, az oszlopbontók sem pihentek, folytatódott a cég hirdetőoszlopainak eltávolítása a közterekről. A munkát az sem állította meg, hogy a bíró a tárgyalás végén megígérte, sürgősséggel, nagy valószínűséggel már a hét folyamán dönt arról, hogy megtiltsa-e a bontási munkálatokat a jogerős ítéletig.

A Fővárosi Önkormányzat ezt nem várja meg, inkább arra hivatkozik, hogy a felperes előző két erre vonatkozó kérelmét is elutasította a bíróság, és ezt úgy interpretálják, hogy „bírósági megerősítést nyert az oszlopok eltávolításának törvényszerűsége”. (Valójában az elutasító határozatok kizárólag annyit jelentenek, hogy a bíróság nem látta szükségét, hogy még a jogvita érdemi eldöntése előtt beavatkozzanak.) Az ideiglenes intézkedés kérdésében azért fog újra határozni a törvényszék, mert az előző kérelmek a bontásokat megelőzően érkeztek be, az „utcabútorok” eltávolításának mikéntje azonban új körülményként merült fel.

Perelnek, ahelyett, hogy önként bontanának

A Fővárosi Önkormányzat azért döntött úgy, hogy maga tünteti el az utcákról a Mahir hirdetőoszlopait, mert a köztük fennálló szerződés októberi felmondását követően a cég ezt nem tette meg, hanem – a felmondás jogszerűségét vitatva – a bírósághoz fordult. 

A Mahir szerint a bontási munkálatok során sérülnek a tulajdonát képező oszlopok. A főváros ugyanakkor arra hívja fel a figyelmet, hogy a műszaki leírások szerint az oszlopoknak könnyen, sérülés nélkül eltávolíthatónak kellene lenniük. A médiavállalkozás erre úgy reagált a bíróságon: egyfelől a már tíz éves oszlopok rögzítésének korróziója, másfelől a szakszerűtlen bontás miatt nem lehet az oszlopokat károsodás nélkül kiemelni. 

Az ügy érdemi tárgyalása március elsején folytatódik.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2017. január 03. 16:50
A hajtásos növények anyagforgalma sok tekintetben hasonló. Az autotróf anyagcseréjű növények környezetükből vizet és ásványi sókat vesznek fel, rendszerint gyökerükön keresztül. Az anyagcsere-folyamatokhoz kapcsolódó gázcsere, valamint a párologtatás jórészt a hajtás bőrszövetén keresztül zajlik. Az anyagcsere végtermékei pedig raktározásra vagy kiválasztásra kerülnek.
trespass
2016. január 12. 18:22
Nincs az a pénz, ami egy arcvesztés elkerüléséért sok lenne! Sokba lesz ez a fővárosiaknak...
Mich
2016. január 12. 18:22
Mi van, már a Mandiner is beállt Geci Lajos mögé, Budapesttel szemben...?!
Mich
2016. január 12. 18:18
Amit a Mandiner elhallgat: "LASSAN vagy GYORSAN itt a kérdés"...! Simicska alapjában LASSÍTANI, (felbérelt gengszterekkel is) a végtelenségig elhúzni szeretné Budapest önkormányzata döntésének a végrehajtását - de amikor a végrehajtást a főváros már elkezdte, akkor hirtelen a leállítás GYORSÍTÁSA lett Simicska érdeke (ehhez veszi igénybe egy ballibes ügyvéd és a Mandiner segítségét)... Geci Lajos így korrumpálja a Mandinert is...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!