Rétvári: Nem tárgyalunk további pedagógusi bérkövetelésekről

2016. február 17. 08:26

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára elmondta, hogy a Köznevelési Kerekasztal résztvevői körét kibővítik. A megbeszéléseken tényleges döntések fognak születni például a KLIK átalakításáról, de a pedagógus-életpályamodellbe invesztált 34 milliárd forinton túl nincs tér a béremelésre – szögezte le az államtitkár az M1-ben.

2016. február 17. 08:26

Minél szélesebb körben kell egyeztetni a közoktatásról — hangsúlyozta az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Jelezte: a legnagyobb szakszervezetek mellett a szülők és a diákok, a tanulók leendő munkaadóinak képviselőivel éppúgy tárgyalnak, mint a Magyar Rektori Konferenciával, a Magyar Tudományos Akadémiával és a Magyar Művészeti Akadémiával, a nemzetközi kitekintés érdekében pedig az OECD illetékeseivel is. Mint mondta, biztos abban, hogy a Köznevelési Kerekasztal „az a hely, ahol aki részt vesz, az része lesz a döntéseknek”.

Rétvári Bence szerint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) szervezeti átalakításairól várható a leggyorsabb megegyezés, ugyanakkor vannak pontok, ahol a kormányzat nem kíván változtatni; ezek között említette az állami intézményfenntartást és az ingyenes tankönyvellátást. Az államtitkár megjegyezte: idén 34 milliárd forintot fordít a kormányzat a pedagógus életpályamodell bevezetésére, „de ezen túlmenő bérkövetelésekről már nem tudunk tárgyalni”.

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Centurio Q
2016. február 17. 12:27
Egyrészt a tanárok a jövőről beszélnek, a fideszesek meg a pénzről. Értékrendek. Másrészt az a 18% az, amit a Fidesz vett el a tanároktól, szóval nyugodtan visszaadhatják, havonta lopnak annyit Andy Vajnának, amennyi ehhez kellene évente.
ThunderDan
2016. február 17. 12:19
Helyes.
noMores
2016. február 17. 11:20
Szerintem is bőven elég nekik havi 160000, hát miért adnánk nekik többet? Igaz, hogy a környező országokban mindenhol emelkedtek a bérek az elmúlt 10 évben folyamatosan, de nálunk eleve nagyon magas volt a tanári fizetés, már a 90-es évek óta az egyik legmegbecsültebb szakma. Közvetlenül a mangalicatenyésztők mögött! Naugye!
gudmen
2016. február 17. 10:42
csak a ferdités, csak a hazugság...csak a csusztatás....megspékelve egy jo kis hergeléssel... meddig lehet ezt csinálni? kövér salgotarjánban fenyeget...rétvári szerda délelött a hangulatot kelti..messze van még a hétvége efftársak.. van még lejebb a fidesznél?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!