Kronen Zeitung: Sopronban láthatták két hónapja Salah Abdeslamot

2016. március 23. 20:03

Egy soproni kávézóban láthatták két hónappal ezelőtt Salah Abdeslamot, a tavaly novemberi párizsi terrorakciók egyik főszervezőjét a Kronen Zeitung értesülései szerint. Az őt észrevevő nő jelentette is mindezt az alkotmányvédelmi hivatalnak. A terrorista 2015 szeptemberében többször parkolt autójával a budapesti Keleti pályaudvarnál.

2016. március 23. 20:03

Két hónapja Sopronban láthatták Salah Abdeslamot, a tavaly novemberi párizsi terrorakciók egyik főszervezőjét – közölte a Kronen Zeitung című osztrák lap internetes oldala szerdán egy burgenlandi olvasóra hivatkozva. A lap értesülését hivatalos források nem erősítették meg. 

Az újság írása szerint a szemtanú azt mondta, hogy Salah Abdeslamot egy soproni kávézóban látta még januárban, és ezt egy nappal később a kismartoni (Eisenstadt) illetékes hatóságnak jelentette. 

A nő indoklása szerint novemberben aggódva követte figyelemmel a párizsi eseményeket és ismerős volt neki fotók alapján a férfi. A nő elmondása szerint Abdeslam egy másik „arabnak kinéző férfival volt és végig az okostelefonjával telefonált”. 

Egy nap múlva a szemtanú a kismartoni (Eisenstadt) alkotmányvédelmi hivatalban tett feljelentést, amelyet elmondása szerint a belügyminisztériumnak továbbítottak.

Pénteken fogták el 

A párizsi merényletek egyik főszervezőjének tekintett Salah Abdeslamot pénteken fogták el a brüsszeli Molenbeek negyedben. A korábbi közlések szerint a férfi az ősszel kétszer is megfordult Ausztriában.

A terror-elhárítási hivatal vezetőjének tájékoztatása szerint az osztrák hatóságok a szokásos ügyrendnek megfelelően jártak el, és értesítették erről a belga hatóságokat, azonban nem terrorizmus gyanúja, hanem kisebb bűncselekmény miatt. A hivatal vezetője hangsúlyozta: Abdeslam nem toborzott híveket Ausztriában.

A Keletinél parkolt?

Korábbi beszámolók arról is szóltak, hogy Salah Abdeslam kétszer is elutazott Belgiumból Magyarországra szeptemberben. Szeptember 9-én parkolt le a budapesti Keleti pályaudvar közelében, majd háromnegyed órányi időzés után autójával visszaindult Belgiumba. Szeptember 17-én tért vissza Budapestre, szintén Németországon és Ausztrián át. Két órát parkolt ugyancsak a Keleti pályaudvar közelében, ahová szíriai migránsok ezrei érkeztek. 

Abdeslam hírek szerint a második alkalommal mások mellett azt a Najim Laachraouit is elvitte kocsival Budapestről Belgiumba, aki a tavalyi menekülthullámmal érkezett az EU-ba Szíriából, akinek a gyanú szerint köze volt a novemberi párizsi merényletekhez, és a legfrissebb, szerdai sajtóhírek szerint ő a keddi brüsszeli terrorcselekmények egyik öngyilkos merénylője.

 

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vigyor
2016. március 24. 16:59
Hát nemtom...nekem eléggé egyformák, tuti nem ismerném fel.
Területvédő
2016. március 24. 15:58
Hogy egy három számos liberális portált idézzek: "az a baj, hogy továbbmennek". :)
grimpic
2016. március 24. 14:54
Én is láttam. Beszólt a kerítésen lomizáskor, hogy nincs-e kidobandó vas meg réz meg alaménium. Ha tudom, hogy ilyen híres tenorista, hát énekeltetek vele valami szépet.
bookmark
2016. március 24. 09:02
Tételezzük fel, hogy tényleg Sopronban volt. Aznap ki volt halva Sopron? Csak kérdezem, mert más különben másnak is kellett volna látni a fickót és nem az osztrák hatóságoknál lett volna feljelentve és nem egy nappal később. A buszozó táborlakókat naponta jelentik fel a magyarok, mert erős ellenszenvnek örvendenek, de egy hírhedt terroristát senki nem jelent fel? Érdekes, na. Nem beszélve arról, hogy koránál és jellegzetes arcánál fogva biztos, hogy járhatott ott még egy tucat másik fazon is, akire bárki megesküdött volna, hogy ő volt. Amúgy miért kellett ennyit várni a hírrel?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!