Magyarországot kritizálta Bono, a U2 frontembere

2016. április 14. 14:34

A terrorizmus és a világméretű menekültválság elleni fellépésre szólította fel a politikusokat Bono, a U2 zenekar frontembere az amerikai Szenátus albizottsági meghallgatásán Washingtonban. Bono Magyarországot és Lengyelországot a „hipernacionalizmus” példájaként emlegette a szenátorok előtt.

2016. április 14. 14:34

Gyors akciókat sürgetett a terrorizmus és a globális menekültválság ügyében Bono, a U2 frontembere. Az ír veterán rockzenekar énekes a washingtoni Szenátus albizottságának meghallgatásán fejtette ki nézeteit a világpolitikáról. Bono szerint nem erőszakkal, hanem kinevetéssel kell felvenni a harcot a terroristák ellen, sőt Chris Rock, Amy Schumer és Sacha Baron Cohen amerikai és brit humoristákat javasolta harcba küldeni a terroristákkal szemben. 

Bono szerint a menekültválság az európai egység eszméjét fenyegeti. Úgy látja, a nemzetközi segélyezést nem jótékonyságként hanem nemzetbiztonsági eszközként kellene felfogni. Szerinte a jól strukturált segélyezés jó eszköz lehet a szegénység elleni fellépéshez és az érintett kormányzatok megjavításához. 

Az ír énekes arról is beszélt: szembe kell szállni azzal a létfenyegetettséggel, amelyhez hasonló az 1940-es évek óta nem fenyegette Európát.

Bono szerint Lengyelország és Magyarország politikailag jobbra tolódik, a jelenséget „hipernacionalizmusként” jellemezte. Az ír énekes szerint aggodalomra ad okot az EU-tagságról szóló brit népszavazás is. Az előadó végül arról beszélt: „Három extremitás most az ellenségünk: az ideológia, a szegénység és a klíma ügye”.

A politikailag mindig is aktív U2 frontembere évtizedek óta a Föld szegényebb régióinak és a nemzetközi segélyezésnek a támogatója. 

 

Összesen 224 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sörgyári megálló
2016. április 15. 07:37
Kínai jelentés: "Az idézett adatok szerint tavaly 51 675 fegyveres erőszakos cselekményt regisztráltak, amelyeknek több mint 13 ezer halálos áldozata és csaknem 26 500 sérültje volt. Ugyanebben az időszakban 965 embert lőttek agyon amerikai rendőrök. A jelentés kitért a gazdasági és szociális jogokra, a több mint 500 ezer hajléktalanra, a 33 millió emberre, akiknek nincs egészségügyi biztosításuk." Hát, van hova fejlődnünk.
Karbantartó9
2016. április 15. 07:18
És az amerikai kerítést is kritizálta ez a tetves rohadék?
1120
2016. április 15. 01:27
Inkább zenélj...
kitiltott
2016. április 15. 00:43
zenélni sem tud ...hát még politizálni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!