Orbán: Komolyan vesszük a terrorfenyegetettséget

2016. április 01. 17:34

Nem lehet egy ilyen fenyegetést nem komolyan venni – reagált a miniszterelnök az MTI azon kérdésére, ami az Iszlám Állam Magyarországot érintő fenyegetőzésével kapcsolatosan tett fel a kormányfőnek. Orbán Viktor Washigtonban járt az atomcsúcson, ahol Barack Obama amerikai elnökkel is kezet rázott.

2016. április 01. 17:34

A magyar kormány komolyan veszi a terrorfenyegetést, és megtette a szükséges intézkedéseket – közölte a washingtoni atomcsúcson résztvevő Orbán Viktor miniszterelnök a közmédiának pénteken adott interjújában. 

Orbán Viktor az MTI kérdésére válaszolva kifejtette: a magyar kormány komolyan vesz mindenfajta terrorfenyegetést. Arra az információra, melyet a napokban a The Washington Times című lap közölt, miszerint az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet név szerint Magyarországot is megfenyegette, azt mondta: „nem lehet egy ilyen fenyegetést nem komolyan venni”. Orbán Viktor kifejtette, hogy a magyar kormány megtette a szükséges intézkedéseket, kapcsolatban áll az európai és az amerikai illetékes szervekkel. A miniszterelnök reményét fejezte ki, hogy a kormány tizenöt pontos terrorellenes akciótervét az ellenzéki pártok is támogatják. 

A magyar kormányfő a nukleáris biztonságról szóló csúcstalálkozó alkalmából péntek délelőtt kétoldalú tárgyalásokon vett részt. Először Grúzia elnökével folytatott megbeszélést.

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2016. április 02. 13:37
1001 kokós-buzi éjszaka (habony-flinkeinstein) mesék és a valóság a terrorista fenyegetésről: "A börtönben adott exkluzív interjút az N1TV-nek a tavaly novemberben elfogott Brózman Gyula, aki a hatóság szerint társával Orbán Viktor miniszterelnököt akarta megölni. Brózman elismerte, hogy két géppisztollyal és több száz lőszerrel indultak el tavaly novemberben, de, mint állítja, csak ki akarták próbálni a fegyvereket." Forrás: https://kuruc.info/r/34/157058/
írmag
2016. április 02. 11:07
Lihegő terelőék! Mintha nem lett volna probléma az Orbán miniszterelnök és családja usa beutazásával sem. Hazug lenne Goodfriend háverotok is? Madártoll egyeztetés nem lesz?
csuka
2016. április 02. 10:27
"A börtönben adott exkluzív interjút az N1TV-nek a tavaly novemberben elfogott Brózman Gyula, aki a hatóság szerint társával Orbán Viktor miniszterelnököt akarta megölni. Brózman elismerte, hogy két géppisztollyal és több száz lőszerrel indultak el tavaly novemberben, de, mint állítja, csak ki akarták próbálni a fegyvereket." Forrás: https://kuruc.info/r/34/157058/
Hora
2016. április 02. 09:30
http://vs.hu/kozelet/osszes/az-oroszok-lebuktattak-a-torokok-fegyverszallitasat-az-iszlam-allamnak-0401#!s16 "Moszkva adatokat adott át az ENSZ Biztonsági Tanácsának. Eszerint a török titkosszolgálat felügyelte a török illegális fegyverszállítmányokat és katonai hardver ellátmányt az Iszlám Államnak Szíriában. "
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!