Jobbik: Elnyeli az állam az egy százalékot

2016. június 17. 12:45

Elnyeli az állam a megkésett felajánlók vagy adófizetési kötelezettségüket elmulasztók felajánlott egy százalékát. A Jobbik arra kéri a kormányt, hogy ezeket a egy százalékokat is juttassa el a szervezetekhez, ahová fel lettek ajánlva – közölte Szávay István, a Jobbik országgyűlési képviselője pénteki sajtótájékoztatója után az MTI-nek.

2016. június 17. 12:45

A Jobbik arra kéri a kormányt, hogy teremtsen lehetőséget azon egyszázalékos adófelajánlások utólagos kifizetésére, amelyeket az adott évben bizonyos okok miatt nem juttattak el a civil szervezethez, egyházhoz.

Szávay István, a Jobbik országgyűlési képviselője pénteken sajtótájékoztatója után az MTI-nek elmondta, az egyszázalékos felajánlások egy részét az állam „elnyeli”, nem fizetik ki akkor, ha a felajánló késve adta be a bevallását vagy nem teljesítette adófizetési kötelezettségét.

A képviselő írásbeli kérdéssel fordult a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz, amelyben azt kérdezte, mennyi 1 százalékos felajánlást „nyelt el” az állam, a válasz szerint 2010-óta 1,7 milliárd forintot nem fizettek ki, viszont nincs technikai akadálya a későbbi kifizetésnek.

A képviselő elmondása szerint ezért szabályváltoztatást kezdeményeznek, amelynek lényege, hogy amennyiben a felajánló később teljesíti adófizetési kötelezettségét, akkor az 1 százalékos részt utalják át a kedvezményezettnek. Ha ez már nem lehetséges, akkor a Nemzeti Együttműködési Alap kaphatná az összeget.

 

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2016. június 17. 22:43
Nagyot gurít a jobbik. A lenyúlt 100% adó 1%-nak az 1%-án aggódik. Kemény csávók.
peninsulavaldes
2016. június 17. 19:44
ezért kell időbe elküldeni a bevallást,és akkor nem lesz mit elnyelni
ThunderDan
2016. június 17. 18:26
Közben már itt tart Vona és a Jobbik (még egyszer, még soha kormányzás közelébe sem kerültek, és máris vissza lett volna lényegében minden jobbikos alaptétel): Vona: 2018-ban sem lehet jelölt Novák, az európai integrációval szembeszállni ostobaság Forrás: https://kuruc.info/r/2/160214/ "Kérdés: Simicska állítólag egyebek mellett az oroszbarátságon, különösen Paks kettőn veszett össze Orbánnal. Ön is nagy híve Moszkvának, szokta hangoztatni, hogy Németország és Törökország mellett az oroszokra kell alapozni a jövő magyar külpolitikáját. Ha ragaszkodik ehhez az elmélethez, nehéz lesz mélyíteni a kapcsolatát a tulajdonos úrral. Vona: Németországhoz, Törökországhoz és Oroszországhoz vegyük hozzá az Egyesült Államokat is, mint a világpolitika kihagyhatatlan szereplőjét. Az USA nemrég még az ördög szinonimája volt a Jobbikban. Az Egyesült Államok a világ vezető gazdasági, katonai, politikai hatalma. Szeretnék vele partneri viszonyt kialakítani, hogy mindenki nyugodtan előadhassa az álláspontját, és ne őrült sajtóhisztéria kereszttüzében kelljen egymást megismernünk. Kérdés: A végén még élatlantista lesz. Vona: Ön szerint lehet úgy vezetni Magyarországot, hogy konfliktusban vagyunk az Egyesült Államokkal? Ön gondolta ezt. Felelős párt felelős vezetőjeként figyelembe veszem a realitást. Kérdés: Ön gondolta ezt. Vona: Felelős párt felelős vezetőjeként figyelembe veszem a realitást. *** LOL Na ennyire volt komoly az egész évtizedes verbális radikalizmus. Az "EU-ellenes párt", muhahahaha.
Mutimi
2016. június 17. 15:58
Ha nem teljesítette a felajánló az adófizetési kötelezettségét, nem nyel el az állam semmit. Tessenek megérteni, hogy ez egy lehetőség, az állam lemond egy bizonyos bevételről az adózó rendelkezésére valakinek a javára. Ha a bevétel meg sem érkezik, nincs miről lemondania.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!