LMP: Kamu tanulmányokra szórják a pénzt az egészségügyben

2016. július 14. 13:40

Hadházy Ákos, az LMP antikorrupciós szóvivője szerint több száz millió forintot költöttek kamu tanulmányokra egy többmilliárdos egészségügyi fejlesztési program keretében.

2016. július 14. 13:40

Egy 9,5 milliárd forintos egészségügyi fejlesztési program forrásfelhasználását vitatja az LMP antikorrupciós szakszóvivője. Hadházy Ákos csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: kikéri a projekt részletes költségvetését, de annak egy már ismert elemével kapcsolatban feljelentést is tesz. 

A politikus kifejtette: a tavaly és tavalyelőtt megvalósított uniós programot az egészségügyi ellátórendszer szervezeti hatékonyságának fejlesztésére, valamint a területi együttműködések kialakítására írták ki. Hadházy Ákos azt mondta: a forrásfelhasználás nagy része egyáltalán nem ismert, a csekély átláthatóssággal bíró programból azonban az látható, hogy mintegy 250 millió forint ment „kamu tanulmányokra”, drága képzésekre, vagy olyan program-fejlesztésre, amely már az állam rendelkezésére áll.

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kfelix
2016. július 14. 20:04
"...mintegy 250 millió forint ment „kamu tanulmányokra”, drága képzésekre, vagy olyan program-fejlesztésre, amely már az állam rendelkezésére áll." Huh! Ezt most hogy értsem? Nekem a következő jön le: 1. Az LMP tökéletesen tudja tudja mi áll a kormány rendelkezésére (tanulmányok, képzések) és nehezményezi, hogy 250 millát (sokszor a LOTTO 5-ös is ennél nagyobb) még költöttek, pontosan ugyanolyan tanulmányokra és képzésekre. Azt kell éreznem, hogy az LMP tökéletesen tudja, milyen tanulmány NEM kell, milyen képzés NEM kell. Eddig soha nem jelentette ki, mi az ami kell. Persze utólag kiderülhet olyan, hogy na ezt nem kellett volna, de ha előre ezt tudnánk, bizonnyal nem tesszük meg. 2. Fentiből következtetve, az LMP tudja mit NEM kell csinálni, arról nem beszél, hogy mégis mit, és hogyan. Na most attól még tudhatja, de nem mondja el, mert mint egy óvodás, csak azért sem, mert nem az a lényege, hogy a magyar népet segítse ellenzékből, hanem, hogy majd Ő tudja a frankót és a titkos receptet nem adja át, mindegy hányan döglenek meg. 3. Az LMP nem konkretizált. Kíváncsi voltam volna, milyen tanulmányokról van szó, amit éppen elvégeztettek és mi az ami elvileg volt. Melyik az a képzés ami felesleges, mert már megvolt. Van az LMP-nek alternatívája, vagy csak annyit tud mondani, hogy a kormányé szar? "Hadházy Ákos azt mondta: a forrásfelhasználás nagy része egyáltalán nem ismert..." Kíváncsi lettem volna mivel támasztja alá? "Hadházy Ákos csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: kikéri a projekt részletes költségvetését, de annak egy már ismert elemével kapcsolatban feljelentést is tesz." Az ismert részt miért nem tudhatjuk meg? Egyébként Einsteini ötlet kikérni a projekt részletes költségvetését! Esetleg magyarázatokat is talál benne, ha nem, akkor hajrá :-) ! Drága LMP, a politika nem lehet más, ami pedig más, az nem politika. Amúgy egy egészséges ellenzéknek az a dolga, hogy a hatalmon levő kormányt ne engedje elszabadulni, ami viszont nem azt jelenti, hogy a kormány minden döntésének ellene megy, hanem azt, hogy a jónak vélteket támogatja, a rossznak vélteket elutasítja, olyankor üdvözletes alternatíva felkínálása. Amíg csak egy hivatal szerepét töltitek be (pl. korrupció elleni hivatal, ami nincs), addig nem lesztek kormányzóképesek.
Békanász a hasadon
2016. július 14. 15:26
"az LMP antikorrupciós szóvivője " Nyihaha
Morgen
2016. július 14. 15:05
"Hadházy Ákos azt mondta: a forrásfelhasználás nagy része egyáltalán nem ismert," Több vidéki kórházat a sötét nővér, meg a kockásinges veresek újítottak fel, ugye?
Nannyó
2016. július 14. 15:01
Jó nekünk, magyaroknak! Van néhány korrupcióhoz fantasztikusan értő politikusunk, igazi polihisztorok, mindegy, hogy egészségügyről, vagy miről van szó, mindenhez értenek. :))) Én már kiosztanék nekik valami Zöld Dosszié"- díjat! :)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!