FAZ: Nincs jobb most a budapesti tőzsdénél Európában

2016. szeptember 06. 09:24

A Budapesti Értéktőzsde vezető szerepet tölt be az EU-ban a Frankfurter Allgemeine Zeitung cikke szerint. A lap a magyar gazdaság pozitív eredményeinek részletezése mellett megállapította: nem csak a menekültkérdésben, de a gazdasági növekedésben is vezető szerepet visznek a visegrádi országok jelenleg.

2016. szeptember 06. 09:24

Jól megy Közép-Európának, és ezen belül is Magyarországnak, a budapesti pedig jelenleg a legjobb tőzsde Európában – írja a Frankfurter Allgemaine Zeitungban Christian Geinitz, a lap térséggel foglalkozó gazdasági tudósítója. A „Budapesti Értéktőzsde vezető szerepet tölt be az EU-ban” címet viselő cikk szerint Közép-Európa országai jelenleg nem csak a menekültkérdésben, de a gazdasági növekedésben is vezető szerepet visznek az EU-ban, hiszen míg a teljes Unió két százalékkal, az euróövezet pedig 1,7 százalékkal nőtt, addig a térségben 3,7 százalék volt a növekedés. Ennek fő oka Lengyelország, de Magyarország sem marad el nagyon mögötte – áll a FAZ cikkében.

Nehezen indult be a dolog, de a kormány és a Magyar Nemzeti Bank monetáris és fiskális politikája jól alakítja a gazdaságot: az államadósság csökken; a költségvetés hiánya alacsonyabb lesz, mint tavaly; az alapkamat rekordalacsony; a forint pedig stabil – írják, megjegyezve, hogy a hitelminősítők is egyre jobban értékelik a magyar kormány gazdaságpolitikáját. A cikk kiemeli, hogy a második negyedévben látványosan javult a növekedés, amit talán a fogyasztás növekedése – és az ezt támogató intézkedések, például a csok – okozhat; illetve említést tesz arról, hogy a Mercedes is újabb beruházásba kezdett az országban.

Ilyen sok valódi vagy észlelt felhajtás mellett nem csoda, hogy a részvényvásárlók esélyeket szimatolnak. Az EU-ban egyetlen más tőzsde sem fut most olyan jól, mint a budapesti” – írja Christian Geinitz, kiemelve, hogy a BUX év eleje óta 16 százalékkal nőtt.

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fer70
2016. szeptember 06. 13:28
Atya ég, hogy mik vannak! Há' most hogy bukik meg a héten az Orbán!?!?
Pinter68
2016. szeptember 06. 12:05
Nagyszerű! Akkor végre van fedezet az évek óta ígérgetett béremelésekre az egészségügyben, az oktatásban, a közalkalmazottaknál és köztisztviselőknél, a MÁV-nál. És lehet újra pótolni az egészségügyből és oktatásból az évek során elvont forrásokat is. Aztán, ha mindez már megtörtént, akkor majd nézzük meg újra a költségvetési hiányt. Ja, és az első féléves GDP növekedés ALATTA maradt az uniós átlagnak. A KSH friss adatai szerint ugyanis 1,5% volt a naptárhatástól megtisztított adat. Csak a tények kedvéért.
Megtalálta
2016. szeptember 06. 11:06
Őszintén szólva én sem tudom hova tenni ezt a felénk irányuló szeretetrohamot, ami a FAZ felől jön mostanában. Főleg az eddigiek fényében.
Mich
2016. szeptember 06. 11:03
Ez nem semmi - de a libsibolsinácik ez nagyon nem tetszik...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!