Lázár-szobrot avatott Semjén Zsolt

2016. szeptember 29. 12:44

Semjén Zsolt a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban avatta fel a Lázár feltámadása nevű szobrot. A miniszterelnök-helyettes hangsúlyozta a szegények és betegek segítésének kötelességét.

2016. szeptember 29. 12:44

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes avatta fel csütörtökön a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban a Szent Lázár feltámasztása című szobrot. Az ünnepségen azt kérte, hogy a szobor figyelmeztessen mindenkit a szegények és betegek iránti kötelességére. A Szent Lázár nevét 15 éve viselő salgótarjáni megyei kórházban Semjén Zsolt szólt arról, hogy Lázár neve összefonódott a betegápolással és a gyógyítással.

A salgótarjáni Szent Lázár Kórház olyan hely, ahol elhivatott orvosok és ápolók szakszerűen, lelkiismeretesen látják el a város és környék betegeit, szolgálják mielőbbi felépülésüket; tudatában vannak annak, hogy test és lélek összetartozik, lelketlenül a testet sem lehet gyógyítani – mondta Semjén Zsolt.

Szükség van hitre

Bercsényi Lajos főigazgató az ünnepségen úgy fogalmazott: a gyógyításhoz szükséges feltételek, műszerek, segédeszközök és a naprakész szakmai tudás rendelkezésre állnak, de a gyógyításhoz hitre is szükség van a gyógyító és a gyógyított ember között. 

A főigazgató köszönetet mondott a kórházat 25 éve segítő Szent Lázár Lovagrendnek, és mindazoknak, akik adományai révén elkészülhetett Molnár Péter szobrászművész egészalakos szobra. A Szent Lázár feltámasztása című szobrot Beer Miklós váci megyéspüspök áldotta meg. (MTI)

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2016. szeptember 29. 19:31
Na, ezek után merészelje valaki azt állítani, hogy a selymes színű Semlyén semmire se jó!
kukagyerek
2016. szeptember 29. 16:20
Nem lepődtem volna meg, ha Semilyen Zsóti szobrot emeltetett volna a nyegle, mindenhez értő fácánok rémének.
nanahan
2016. szeptember 29. 14:15
Fárasztó sportág a klikkvadászat, Pihenni közben nem lehet, Ez is kell, az is kell hozzá, Ugye emberek. ...ha már a talapzatán kevélyen álló bikamód komor kőszobornál tartunk.
még fokozza
2016. szeptember 29. 14:15
A keresztények be akarják zárni a McDonald's-ot!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!