Magyar Nemzet: Kerék-Bárczy máris új baloldali pártban gondolkodik

2016. szeptember 02. 14:18

A jelenlegi baloldali pártokban nincs perspektíva, ezért új politikai erő létrehozásán gondolkodik a DK-ból csütörtökön kilépett Kerék-Bárczy Szabolcs a Magyar Nemzet értesülései szerint. A lap úgy tudja, Kerék-Bárczy nincs egyedül, és más politikusok is egyetértenek az ötlettel.

2016. szeptember 02. 14:18

Akár már fél éven belül új politikai erő jelenhet meg a baloldalon – mondta el a Magyar Nemzetnek a DK-ból csütörtökön kilépett Kerék-Bárczy Szabolcs. „Most a fejünkben és a szívünkben épül az elhatározás, de hamarosan megtaláljuk az együttműködés új formáját is” – fogalmazott a politikus, aki szerint az ellenzéknek mérsékelt értékrendet és ahhoz hű stratégiát kell kialakítania, utána lehet szó szervezet létrehozásáról. Viszont mindezt fél éven belül véghez kell vinni, mivel Kerék-Bárczy úgy véli: 2018-ban nyernie kell a demokratikus ellenzéknek.

Mint a Magyar Nemzet írja, mindez egybevág azzal az értesülésükkel, hogy több baloldali politikus is úgy látja: a jelenlegi baloldali pártok nem csak 2018-ban, hanem hosszabb távon sem jelentenek perspektívát. Kerék-Bárczy is arról beszélt: felül kell emelkedni a bal-jobb felosztáson, a demokratikus ellenzék stratégiájának pedig a mérsékelt közép gondolatiságára kell épülnie. 

A lap úgy tudja: az új politikai közösségben gondolkodó ellenzékiek a hazai pártpalettán valóban hiányzó, konzervatív–liberális ideológiát képviselnének.

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kombinátor
2016. szeptember 04. 21:16
senkiházi ... hajrá...........
hátakkor
2016. szeptember 04. 18:38
"Kerék-Bárczy máris új baloldali pártban gondolkodik" Egy modern konzervatív márcsak ilyen. Kiugrik egy ultrabalos szektából és a tizenegyedik törpe - nyilván végre egy igazi - baloldali pártot alakít. Semmi pihenés. Még több baloldali pártot az embereknek! Még a Kupa "Centrum Párt" volt a leghatékonyabb. Jöhetett a szerencsétlen Megyó..
Bokros Birka
2016. szeptember 03. 08:45
Igen ez lesz a Bárca Bitorlók Pártja!
csurcsányi
2016. szeptember 02. 22:41
Úgy látszik a balliberálisok a norvég alapítvány hatására átteszik a székhelyüket a norvég fővárosba!/Osló-ba/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!