TV4: közös tévécsatornája lehet a visegrádi országoknak

2016. szeptember 07. 11:13

A lengyel köztévé igazgatója azt javasolja: hozzanak létre egy közös, angol nyelvű tévét a visegrádi országok. Minden V4-es kormányfő örült a felvetésnek, Orbán Viktor szerint hamarabb is elindulhatott volna a kezdeményezés.

2016. szeptember 07. 11:13

Közös, angol nyelvű, TV4 elnevezésű visegrádi televízió létrehozását javasolta kedden a krynicai nemzetközi gazdasági fórumon a visegrádi kormányfőknek a lengyel közszolgálati televízió igazgatója, Jacek Kurski.

Beata Szydło lengyel kormányfő a javaslatra reagálva úgy értékelte: a csatorna az Európai Unión belüli kommunikáció „új szintjéhez” járulna hozzá, és reményét fejezte ki, hogy a tévé „két év múlva, vagy talán korábban is” működni fog.

Robert Fico szlovák miniszterelnök ehhez megjegyezte: „az ördög a részletekben rejlik”, mindazonáltal örülne – mondta –, ha a javaslat megvalósulna.

Bohuslav Sobotka cseh kormányfő szerint Csehország „kész a részletek megvitatására”. Sobotka fontosnak találná, ha a kezdeményezés „mind a négy ország számára hasznos és effektív lenne”.

Orbán Viktor is pozitívan fogadta a hírt az új tévécsatorna indításáról. Hozzátette: ha 10-15 éve indult volna el, hamarabb ki tudtunk volna jutni a posztkommunista médiavilágból – írja az Index.

(MTI)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yanoo
2016. szeptember 20. 19:32
Biztos így van.Itthon sem nézek sokat tévét, a cseheknél még annyit sem.A lengyel és a cseh barátaim mondják, hogy nézhetetlen.Én Csehországban a Comedy centralt szoktam nézni, mert ugyanazok mennek, mint nálunk, így legalább tudom miről van szó.:)))) Az meglepett, hogy a Susogós mackókat is adják a csehek.Én azt hittem, hogy az magyar gyártmány.
yanoo
2016. szeptember 20. 19:32
Egyébként mostanában olvastam az egyik cseh lapban, hogy átszámítva 3 millió forintért lép fel még mindig.Úgyhogy van rá kereslet.:))))
yanoo
2016. szeptember 20. 19:32
Ajjaj, a V4 országokban is ugyanolyan vacakok a közszolgálati adók, mint nálunk.( Mondjuk a szlovákokét nem ismerem, de gondolom nem nagyon lehet különb a többinél.)Nem hiszem, hogy ez olyan nagy ötlet.Hacsak úgy nem tesznek, mint a Saul fiával.Minden iskolásnak kötelező nézni.
robag
2016. szeptember 20. 19:32
Ez tetszik. Csinálják meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!