24.hu: Nem Marquard érdekeltségébe került a Népszava

2016. október 24. 16:21

Jürg Marquard sajtótitkársága a 24.hu-nak cáfolta, hogy a Marquard Mediának köze lenne a Népszava és a Geomédia megvásárlásához. Így viszont továbbra sem tudni, kinek az érdekeltségébe került a baloldali napilap és a számos lapot és magazint kiadó Geomédia.

2016. október 24. 16:21

Sem Jürg Marquardnak, sem a Marquard Media Hungarynak nincs köze a XXI. Century Investment Company céghez, és mi magunk (azaz a Marquard Media International) sem veszünk részt a Geomedia és a Népszava megvásárlásában – közölte a 24.hu megkeresésére Marquard sajtótitkársága.

Mindezzel lényegében cáfolták azokat a korábbi értesüléseket, miszerint a Népszava és a Geomedia teljes portfólióját megvásárló lichtensteini bejegyzésű XXI Century Invest AG tulajdonosai között ott lenne Jürg Marquard, a Magyarországon többek között a Playboyt és a Joyt, korábban pedig a még liberális Magyar Hírlapot is kiadó Marquard Media International AG tulajdonosa.

Így viszont továbbra sem tudni, hogy kik azok a külföldi magánszemélyek, akiknek az érdekeltségébe került a Népszava és a Geomedia. 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2016. november 29. 09:05
És a Népszava sem tudja ki vette meg?
abraxas
2016. november 29. 09:05
Én sem gondoltam volna, hogy a Népszava kerül ki a deathmatch-ből győztesen. Gazdaságilag viszont logikus. Kisebb példányszám, kisebb szerkesztőség = kisebb veszteség. Másrészt azt vesznek át a Népszabadságtól, akit akarnak, nem kell cipelni az óriási ballasztot. Harmadrészt Gyurcsánynak van pénze, most adta el az egyik cégét.
balbako_
2016. november 13. 14:00
És a Népszava sem tudja ki vette meg?
Akitlosz
2016. október 26. 19:15
24.hu: Nem Marquard érdekeltségébe került a Népszava 547.hu: Nem Akitlosz érdekeltségébe került a Népszava. Minden ezzel ellentétes híresztelés légből kapott, minden alapot nélkülöz és nem felel meg a valóságnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!