Összeolvad a Népszava és a Vasárnapi Hírek, Gál J. Zoltán az új főszerkesztő

2016. október 20. 16:05

Gál J. Zoltán volt szocialista politikus vezeti majd a Népszava és a Vasárnapi Hírek összeolvadását, tudta meg a Magyar Nemzet. Év végére, jövő év elejére megújítanák a Népszavát, megtartva annak szellemiségét. Tárgyalnak népszabadságos újságírókkal, nyitnának a fiatalok felé is.

2016. október 20. 16:05

Kulcsfontosságú szerepet kapott Gál J. Zoltán volt szocialista politikus, miután a Népszava napilapot és a Geomédia-csoport médiaportfólióját, köztük a Szabad Föld és a Vasárnapi Hírek hetilapokat, megvásárolta egy liechtensteini székhelyű társaság, értesült a Magyar Nemzet. Gál J. Zoltán a lapnak se nem cáfolni, se nem megerősíteni nem kívánta, hogy ő lesz a összevont VH-Népszava főszerkesztője. Arról, hogy a Népszava eddigi főszerkesztőjének, Németh Péternek mi lesz a sorsa, annyit mondott: számít rá.

Gál J. elmondta: teljesen megújul a Népszava, modern megjelenést kap, ugyanakkor a szellemiségét megtartják, s az új szemlélet alapján a fiatalok felé is nyitni kívánnak. A baloldali napilapot év végére, jövő év elejére kompletten meg akarják újítani – ebben népszabadságos újságírókra is számítanak, akikkel már informálisan elkezdtek tárgyalni. A VH és a Népszava közös szerkesztősége a volt Jókai utcai MSZP-székházba költözik majd.

Fotó: Magyar Nemzet

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuzmics
2017. február 10. 09:15
No, ezért engedte el e Népszabót az MSZP, s nem mellékesen a dologgal jót lehet orbánozni. Meglehet, a saját szempontjából igaza van az MSZP-nek, a Népszabó az elmúlt 20 évben nem volt az MSZP lapja, hanem az újság következetesen az ú.n. SZDSZ-es irányvonalat vitte.
Viator
2017. január 25. 17:59
Összefújja a szél a szemetet... Vajon ki állja a cechet? Netán Simicska,esetleg a Brit Média (tehát Slomóék)? Vagy amcsi pénz van benne?
balbako_
2016. november 13. 14:01
Gál Zsír már leérettségizett? (És átengedték?)
tango47
2016. november 09. 22:59
Most már, hogy az Európa Parlament elnöke lehet érettségivel Schulz, GálJ. talán már túlképzett egy főszerkesztői álláshoz a maga érettségijével. Biztos kompenzálásképpen diplomás portásuk lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!